Jermaine Defoe scoret Tottenhams andre mål mot Young Boys. Foto: EDDIE KEOGH
Her sender Sölvi Ottesen FCK i ledelsen mot Rosenborg. Foto: Aleksander Andersen

Tottenham slapp med skrekken etter at laget havnet under med 0-3 allerede den første halvtimen i borteoppgjøret mot Young Boys. Laget reduserte to ganger, og fikk til slutt et brukbart resultat foran returoppgjøret på White Hart Lane.

Hjemme i London fikk Tottenham tidlig kampen inn i sitt spor. Med Peter Crouchs scoring etter fem minutters spill fikk London-laget overtaket sammenlagt, og da Jermaine Defoe la på til 2-0 en drøy halvtime ut i kampen lå alt til rette for Tottenham-avansement.

Peter Crouch headet enkelt inn 1-0 etter et innlegg fra Gareth Bale, og Defoe hamret ballen i mål via stolpen fra kanten av sekstenmeteren. Young Boys-spillerne ropte på hands, men fikk ikke medhold av dommeren.

Etter 61 minutter scoret Crouch sitt andre. Han fikk gå upresset opp på en corner og headet enkelt inn 3-0. Tolv minutter før slutt ble Crouch tremålsscorer da han fastsatte sluttresultatet til 4-0. Dermed er Tottenham klar for Mesterligaen.

Mesterligagruppene trekkes torsdag klokken 18.00.

Kveldens kamper

Ajax — Dynamo Kiev 2-1, 3-2 sammenlagt

Mål: 1-0 Luis Suárez (43), 2-0 Mounir El Hamdaoui (75), 2-1 Andrej Sjevtsjenko (84)

Auxerre - Zenit St. Petersburg 2-0, 2-1 sammenlagt

Mål: 1-0 Cédric Hengbart (9), 2-0 Ireneusz Jelen (53)

FC København - Rosenborg 1-0, 2-2 sammenlagt

Mål: 1-0 Sölvi Ottesen (33)

Tottenham - Young Boys 4-0, 6-3 sammenlagt

Mål: 1-0 Peter Crouch (5), 2-0 Jermain Defoe (32), 3-0 Crouch (61), 4-0 Crouch (78)

Zilina - Sparta Praha 1-0, 3-0 sammenlagt

Mål: 1-0 Momodou Ceesay (18)

Fem kamper ble spilt tirsdag:

Anderlecht - Partizan Beograd 2-2, 4-4 sammenlagt (2-3 på straffer)

Mål: 0-1 Cléo (15), 0-2 Cléo (53), 1-2 Lukaku (64), 2-2 Gillet (71).

Sampdoria - Werder Bremen 3-2, 4-5 sammenlagt

Mål: 1-0 Pazzini (8), 2-0 Pazzini (13), 3-0 Cassano (85), 3-1 Rosenberg (90), 3-2 Pizarro (100).

Sevilla - Braga 3-4, sammenlagt 3-5

Mål: 0-1 Matheus (31) 0-2 Lima (58), 1-2 Luis Fabiano (60), 2-2 Jesus Navas (84), 2-3 Lima (85), 2-4 Lima (90), 3-4 Kanouté (90).

Hapoel Tel Aviv - Salzburg 1-1, sammenlagt 4-3

Mål: 0-1 Douglas da Silva (selvmål, 42), 1-1 Zahavi (90).

Sheriff Tiraspol - Basel 0-3, sammenlagt 0-4

Mål: 0-1 Streller (74), 0-2 Frei (80), 0-3 Frei (87).

NB: Gruppespillet i Mesterligaen trekkes torsdag kl.18.