BERGEN (bt.no): Rosenborg ble i store deler av 1. omgang rundspilt av FC København i Parken. Det mest utrolige var at det bare sto 1-0 til danskene ved pause.

— Rosenborg og Nils Arne Eggen er genierklært i Norge. Men Ståle Solbakken har lagt listen mye høyere. Se bare hva FCK gjorde med ballen, særlig i 1. omgang. Jeg tror at det er bra for det norske landslaget at Ståle overtar, sier David Nielsen til bt.no.

Den 33-årige Brann-spissen har flere år bak seg i FC København, og så selvsagt onsdagens kamp på TV. Han lot seg storveis imponere av FCKs spill, men er samtidig skremt over hvor stor forskjellen til RBK var.

Han mener at den norske spillestil-debatten må komme opp igjen.

— Norske klubber må bli bedre på det de gjør med ballen, og ikke bare uten ball. Et lag som FCK spiller og spiller på trening, i Norge er det for mye fokus på struktur og roller i alt for tidlig alder. Jeg sier ikke at det bør legges helt om, men man bør få til en miks av de to tankesettene, sier Nielsen.

Stagnasjon

Han kom til norsk fotball og Start i 2006, og har siden spilt for Strømsgodset og Brann. Veteranen mener at norsk fotball ikke har utviklet seg i positiv retning i løpet av disse årene.

- For tre år siden var ikke forskjellen så stor hvis en sammenligner de norske og danske lagene. Nå sliter den norske ligaen. Vålerenga synes jeg har utviklet seg positivt, med et ungt lag som spiller god fotball. Men ser vi på lag som Stabæk, har de tatt steg tilbake, sier Nielsen, som har kontrakt med Brann ut sesongen.

Hans trener i Brann, tidligere Rosenborg-assistent Rune Skarsfjord, satt også klistret foran skjermen onsdag kveld.

— Ser du på kampen på Lerkendal mellom RBK og FCK, og 2. omgang i Parken, viser det at forskjellen ikke er så prekært stor, mener Skarsfjord.

Feilslått taktikk

— FCK var mye bedre enn RBK i går. Da må vel forskjellen være fryktelig stor ned til Brann?

— I Brann har vi såpass mye annet som vi må få på plass, så vi kan ikke gå rundt og bekymre oss over det. Men selv om jeg har stor respekt for Rosenborg, kan jeg si at vi ikke hadde spilt slik de gjorde i Parken. De var alt for smale i formasjonen bakover, og det ga FCK store rom. De kunne hele tiden stå oppe på Rosenborgs banehalvdel. Men dette er sofasynsing, altså. Få det med, sier Skarsfjord.

— Husk også at FCK er en klubb som kjøper spillere fra klubber som vi i Norge selger til. Det er en viktig forskjell, tilføyer Brann-treneren.

Debatten i Norge har de siste dagene gått på om det ville være bra eller dårlig for norsk fotball om Rosenborg tok seg videre i Mesterligaen. Vålerenga-trener Martin Andresen hisset på seg Nils Arne Eggen med sitt utspill, og Branns supporterleder Frode Hellebø skapte enorm debatt med sitt utsagn om at han håpet på RBK-exit.

- Jeg skjønner tankegangen til Martin og de andre. Men selvsagt hadde det vært bra for norsk fotball om Rosenborg gikk videre, sier David Nielsen.