OSLO: Magnus Moan sliter. Lørdag ble han nummer 23 i Holmenkollen.

— Nå er det grått og trist. En tung dag på jobben. Jeg synes jeg har fått min dose med motgang og uflaks nå, sier han til Adresseavisen.

Forrige helg ble han disket under verdenscupen i Seefeld, etter å ha blitt stoppet i dresskontrollen.

Håpet er at det skal snu på hjemmebane. Tirsdag og onsdag er det verdenscup i kombinert i Granåsen. Suksessfulle arrangement der kan være positivt for Trondheim med tanke på søknaden om ski-VM i 2021.

Vil ha liv og stemning

Moan er ambassadør for VM-prosjektet og har nå sendt en oppfordring til RBK-Kjernen. Han ber dem møte opp i VM-anlegget for å lage stemning og heie frem de norske løperne.

SEIER: Magnus Moan var sterkest i Granåsen-løypene i fjor. Foto: Ole Martin Wold

— Jeg gleder meg som en unge til konkurransene i Granåsen. Jeg vant jo der i fjor og syntes det var en fantastisk atmosfære da. Det kom jo nesten 10 000 på en vanlig ukedag, sier kombinertstjernen.- Tenkt deg hvor kult det hadde vært om Kjernen hadde møtt opp. Tanken er at de kanskje kunne ha brukt det som oppvarming før sesongen. De er jo ekstremt gode til å lage liv og stemning. Det ville ha blitt noe nytt, og det ville ha vært et signal fra Trondheim om at vi kan lage stemning. Jeg tror det ville ha blitt en veldig stor opplevelse både for oss og utlendingene.

Norsk seier

Kombinertløperne har opplevd en spesiell sesong med mange avlyste renn. Moan sier at han ikke er bekymret for sportens fremtid, men stiller spørsmål rundt hvorfor hopp, langrenn og skiskyting er i stand til å gjennomføre sine konkurranser tross snømangel, mens kombinert må avlyse.

— Vi driver en idrett som i dag er mer populær enn langrenn. Det som er ekstremt viktig er at tyskerne er oppi der. Fremtiden til kombinert er jeg overhodet ikke bekymret for. Nå er det viktig at vi får løftet produktet på hjemmebane i Norge.

Unggutten Jarl Magnus Riiber vant lørdagens kombinertrenn i Holmenkollen foran Akito Watabe fra Japan og tyske Eric Frenzel. Jan Schmid ble sjettemann, mens Jørgen Graabak gikk inn til sjuendeplass.