Jarl Magnus Riiber var i egen klasse i hoppbakken og leder verdenscuprennet i kombinert i Holmenkollen med over ett minutt på nærmeste konkurrent foran langrennet.

18-åringen fra Oslo har dermed en alle tiders mulighet til å ta karrierens første verdenscupseier senere lørdag. Riiber landet på 130 meter i sitt hopp, og var med det over fem meter lenger ned i bakken enn nest bestemann.

Japanske Akito Watabe og den tyske verdenscuplederen Eric Frenzel går ut nærmest nordmannen i langrennssporet. Duoen har imidlertid ett minutt og ti sekunder opp til Riiber, som virkelig går på hjemmebane i Holmenkollen. 18-åringen representerer Heming, klubben som har tilhold bare noen lange hoppsvev unna nasjonalanlegget i hovedstaden.

— Det er fantastisk å være her på hjemmebane. Jeg fikk til et godt hopp, så dette var gøy, smilte Riiber etter hopprennet.

Om oppgaven som venter i langrennssporet lørdag ettermiddag er han mer nøktern.

— Vi får se om det holder. Det kommer til å bli løst å gå i etterkant av langrennsløpernes femmil, men jeg skal gjøre mitt beste, sa unggutten.

For de andre norske løperne ble hopprennet i Holmenkollen en blandet opplevelse. Jørgen Graabak er nest bestemann på 14.-plass. Han har to minutter og ett sekund opp til ledende Riiber.

Magnus Krog går ut som nummer 25 - tre minutter og 12 sekunder bak, og har veteranen Håvard Klemetsen bare sju sekunder bak seg. Sistnevnte gjorde et svakt hopprenn til han å være.

Espen Andersen er nummer 31 etter hopprennet, mens Magnus Moan og Mikko Kokslien henholdsvis ligger på 33.- og 37.-plass. Alle tre er langt over tre minutter bak teten.

(©NTB)