HOLMENKOLLEN (Aftenposten): — Det er helt sjukt at seieren kom nå. Det føles helt utrolig. Det er her jeg trener, og at det skulle klaffe her er bare helt rått, sier Riiber til Aftenposten.

— Ble revet med

Han ledet etter hopprennet tidligere på dagen. Og så snart skiløypene var ferdigpreparert etter femmila, skøytet han seg ut ett minutt og ti sekunder foran de nærmeste konkurrentene, Eric Frenzel og Akito Watabe.

Selv om de to tok innpå, holdt han unna og kunne slippe jubelen løs. Men langrennet gikk ikke etter planen. Han hadde forberedt seg på å få selskap av konkurrentene og ta dem på oppløpet.

— Jeg falt helt vekk fra planen. Jeg ble veldig revet med og måtte kjempe for å holde unna på slutten. Det begynte å bli litt mørkt. Det kostet mer enn jeg hadde tenkt. Men jeg tok en sjanse, og det holdt inn, sier Riiber og flirer.

Vinne mye

Fred Børre Lundberg herjet i kombinertsporten allerede før Riiber var født. Han tror Norge skal få mye glede av den talentfulle 18-åringen fremover.

— Endelig fikk han vist frem hva han kan i hoppbakken. Han har ekstreme kvaliteter der. I tillegg er han en ordentlig utøver i topplokket. Han er bare 18 år. Han gikk ut med et lite beite bak seg, på hjemmebane, og fikk vist hva han er laget av. Det er meget høyt nivå over det han gjør, sier Lundberg til Aftenposten.

— Omsider kan Norge få frem en utøver som kan være i stand til å herje litt igjen. Det er viktig for sporten med en som kan vinne mye. Han har kapasitet til det. Han er et fantastisk talent, sier Lundberg, som har to OL-gull og tre VM-gull på samvittigheten.

Lagkompis: - Moden

Jørgen Graabak endte på 7. plass, plassen bak nest beste nordmann Jan Schmid, er full av lovord om sinunge lagkompis.

— Det er helt rått. Han hopper så godt på ski som i seg selv er imponerende. På ski går han teknisk og klokt. Han leverer på et veldig høyt nivå. Han er i tillegg veldig langt fremme på mange områder og han er moden til bare å være 18 år. Dette er en mann for fremtiden. Og nåtiden, sier Graabak, som tok to OL-gull i Sotsji i 2014.