Det ble ingen norsk hjemmeseier under lagkonkurransen i Holmenkollen lørdag kveld.

Selv om Norges fire hoppere — Daniel André Tande, Anders Fannemel, Johann André Forfang og Kenneth Gangnes - hoppet stabilt, var de nærmest konsekvent noen meter bak de slovenske hopperne.

Laget til verdensener Peter Prevc var helt overlegne i tåken, og vant til slutt med hele 32,4 poeng.

— Jeg tror at utøverne er litt skuffet, fordi de vet at de kan gjøre det bedre enn dette. Teknisk så var det ikke på det høyeste nivået. Det er helt greit at de er skuffet over det, men resultatmessig må vi være fornøyde, sier trener Alexander Stöckl.

- Guffent

Norges ankermann, Kenneth Gangnes, tok nederlaget med fatning.

— For min del kunne Norge gjerne vunnet hver gang, men sånn gikk det ikke i dag. Heldigvis får vi nye muligheter, sa Gangnes.

Han var det umulig for TV-seerne å få øye på i den tjukke tåken. Verken i første eller andre omgang klarte kameramannen å fange opp svevet til Gangnes, og seerne fikk først vite hvordan det gikk da grafikken dukket opp på skjermen.

— Jeg så ingenting. Hadde det ikke vært for den grønne laserstreken. Jeg kunne dratt ut noen meter til, men det er litt guffent når det er så tett, sier Gagnes, og legger til:

— Jeg så noen streker, så jeg klarte å gjøre meg opp en mening om hva som skjer. Men jeg mistet litt perspektiv der.

Likevel landet Gangnes på 130 meter i det siste hoppet. Stöckl ser derfor tegn til bedring - både helsemessig og formmessig.

— Kenneth ser bedre ut. Han hadde 40 i feber da han satt på flyet ned til Japan, så det er lett å skjønne at formen ikke var maks der nede. Men som vi ser her er han på vei oppover. Jeg er veldig fornøyd med det siste hoppet hans, sier østerrikeren.

Tande best for Norge

Norge skaffet seg et helt ålreit utgangspunkt etter første omgang, da kun var et suverent Peter Prevc-hopp bak ledende Slovenia. 12,2 poeng måtte hentes inn.

Tande sto for det lengste norske hoppet i omgangen, da han landet 125 meter ned i nasjonalbakken. Fannemel, Forfang og Gangnes hoppet alle 119,5 meter i tåkehavet.

Den blonde lagkonkurranse-spesialsten ga også Norge en drømmestart på annen omgang, med et svev på hele 130 meter. Derfra og inn skulle dog det meste handle om det slovenske laget.

Avgjorde tidlig i annen omgang

16-åringen Domen Prevc og veteranen Robert Kranjec landet begge så langt ned i bakken, at det nærmest var umulig for Norge å hente inn ledelsen. Da Forfang fikk sin poengsum som tredje norske hopper, lå Norge hele 29,9 poeng bak slovenerne.

Duellen mellom to av sesongens store hoppere, Kenneth Gangnes og Peter Prevc, ble derfor nærmest triviell i siste runde. Gangnes landet på 130 meter og sikret annenplassen for Norge.

Som site hopper gjorde Prevc jobben, og hoppet like langt som Norges ankermann. Seieren gikk dermed for Slovenia.

Japan ble nummer tre.