HOLMENKOLLEN (Aftenposten): Petter Northug skled over mål til en 6. plass i Holmenkollen, tre minutter bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

Med et lurt smil ga Northug verdenscuplederen en «high five» og gratulerte med en fortjent seier.

FLERE SAKER FRA HOLMENKOLLEN:

— Det var en tøff femmil og det ble gått fort, som vi fryktet. Det smalt fra start og det var ingen tvil om at Martin ønsket å sette høy fart. Det har vært hans våpen på fellesstart hele sesongen og det lyktes han med i dag også, sier Northug til Aftenposten.

DUELLEN: Det var Martin Johnsrud Sundby og Niklas Dyrhaug som gjorde opp om seieren på lørdagens femmil. Foto: RICHARD SAGEN

Han holdt følge med den suverene vinneren i starten, men ut på andre runde fant han sin plass i feltet. — Det var mange av outsiderne og de som kunne vinne her som gren på nesen tidlig på andre runde, da var det mange av oss som la oss i gruppen bak teten. Det virket som et lurt valg da, og det tror jeg det var nå også, sier trønderen.

Han var sjanseløs på seieren, men unner Johnsrud Sundby å gå til topps på hjemmebane.

— Det er så fortjent at han lykkes. Enormt og imponerende. Han innfrir og beholder formen hele sesongen. Før Tour de Ski, under Tour de Ski og etter Tour de Ski. Det er bare for oss andre bak å heve oss. Han er i en egen liga over oss andre, sier Northug til Aftenposten.

- Hvordan skal dere klare det?

— Vi må ta oss sammen. Denne sesongen er det ikke noe å gjøre med. Det måp gjøres en solid jobb før neste sesong, så får vi heller prøve å ta ham i en mesterskapssesong. Den jobben gleder jeg meg til. Jeg likerå ha det vondt.

Northug forteller at han har en plan for hvordan han forbereder seg til mesterskapssesonger. Den planen viker han aldri fra.

— Jeg har et opplegg som nesten er logget dag for dag hva jeg skal gjøre. Den viker jeg ikke fra, sier Northug.