ROSENBORG — BYÅSEN 3-1

ABRAHALLEN: Rosenborg spilte lørdag sin første treningskamp for sesongen. På motsatt banehalvdel sto Byåsen.

Spørsmålet mange lurte på før kampen var hvem som skulle spille i midtbanerollen etter at Ole Selnæs forlot til fordel for St. Etienne. Islandske Matthías Vilhjálmsson startet som anker for de regjerende seriemesterne. Islendingen hadde med seg kaptein Mike Jensen og Sivert Solli på midtbanen.

I mål startet Julian Faye Lund mens Erlend Reitan begynte på høyrebacken. Ellers startet Johan Lædre Bjørdal, Holmar Eyjolfsson, Pål André Helland og Yann-Erik de Lanlay.

NY MANN I TRØNDELAG: Christian Gytkjær i aksjon mot Byåsen. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

To av de tre nye signeringene startet også kampen. Christian Gytkjær og Alex Gersbach startet på henholdsvis spiss og venstreback.

Rosenborg åpnet best

Kampen startet rolig. Begge lagene kjente litt på hverandre før Mike Jensen fyrte av et hardt skudd etter det var spilt fem minutter i Abrahallen. Skuddet var ikke av ypperste klasse og satte ikke Andre Trondsetås i Byåsen-buret på noen vanskelig prøve.

Rosenborg kjørte kampen etter Jensens skudd. Trønderne, ikledd svart for dagen, skapte flere sjanser og hadde ballen mest i det første kvarteret. Riktignok klarte de ikke å sette ballen i målet.

DUELL: Kaptein Mike Jensen setter inn en takling. Pål André Helland til høyre. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

Byåsen la seg litt bakpå og lot Rosenborg spille ball. Med én gang 2. divisjonslaget vant ballen, satte de fart fremover for å kontre. Rødtrøyene skapte noen muligheter den første halvtimen, men ingen store farligheter for Faye Lund i RBK-målet.

Finspill

Etter 40 minutter klarte kaptein Mike Jensen å finne høye Viljálmsson i boksen. Islendingen headet enkelt inn 1-0. Et vakkert angrep som ble bygd opp fra bakre rekker. Venstrebacken, Gersbach brukte farten sin og avanserte opp venstresiden. Etter litt småspill på den siste tredjedelen fikk Jensen ballen. Rosenborg gikk til pause med 1-0. Etter pause gjorde Rosenborg ti bytter. Pavel Londak kom inn for Faye Lund. Ellers kom Jonas Svensson, Per Magnus Steiring, Tore Reginiussen, Jørgen Skjelvik, Anders Konradsen, Magnus Stamnestrø, Fredrik Midtsjø, Elba Rashani og Mathias Hjelle inn. Matthías Vilhjálmsson var den eneste fra den første omgangen som ble igjen på banen. Islendingen ble flyttet opp på spiss.

Etter én time spilt i Abrahallen, sto det fortsatt 1-0 til Rosenborg. Eliteserielaget hadde ballen klart mest, men skapte ikke de helt store sjansene. Byåsen fikk ikke låne kulen noe særlig og hadde heller ikke noen sjanser.

Vilhjálmsson-dobbel

I det 64. minuttet var islendingen frempå med hodet nok en gang. Magnus Stamnestrø lempet ballen inn i boksen fra et frispark rundt midtbanen. Høyreiste Vilhjálmsson hadde ingen problemer med å heade inn sin andre scoring for dagen.

Rett etter 2-0, satte også 3-0. Midtsjø ble spilt vakkert gjennom alene mot keeper. Midtsjø brukte tid med ballen og ventet på Mathias Hjelle som satte ballen i det åpne buret.

Debut for TV 2-profil

Etter 3-0-scoringen, følte Kåre Ingebrigtsen at det var tid for å gi Henrik Elvestad sine første Rosenborg-minutter. Jubelen hos publikum tok av da speaker annonserte at Elvestad skulle innpå for Vilhjálmsson.

Etter at Elvestad kom inn, fikk Byåsen reduseringen sin. Byåsens Arne Gunnes kjørte luke på Tore Reginiussen og satte ballen enkelt forbi Pavel Londak. 3-1 etter 73 minutter.

3-1 ble også sluttresultatet.