— Vi kommer til å kreve en endring av kontrollrutinene, og forventer at det skjer, sier Bjørn Kåre Ingebrigtsen.

(krever innlogging)

Maktspill

Kombinertgjengens festhelg i Seefeld ble for Magnus Moan ødelagt før han i det hele tatt kom i gang. Hoppdressen ble målt for stor. Etterpå raste han mot det internasjonale skiforbundet.

— Det er en parodi. Hele opplegget er bare en vits. FIS bruker utøverne som kasteballer i et maktspill, sa Moan.

Systemfeil

Nå får han støtte av sjefen.

— Slik som det er nå, er det noe feil med systemet. Utøvernes rettssikkerhet er lik null når utstyrskontrollen baseres på skjønn, selv om FIS sikkert vil hevde noe annet, sier han.

Landslagstreneren har ingen forventning om at kontrollrutinene endres denne sesongen, men tar det for gitt at kontrollen fra neste sesong utføres på en mer forutsigbar og sikker måte.

— Akkurat nå har vi lagt det bak oss, og fokuserer på å tilpasse oss resten av sesongen. Men jeg har snakket med dem som er ansvarlige for utstyrskontrollen, og de ønsker å se på hva de kan gjøre annerledes til neste år. Jeg forventer at det endres, sier han.

Frenzel uslåelig

Selv om trippelkonkurransen ble skjemmet av kontrollrotet for det norske laget, makter landslagstreneren å finne sportslige lyspunkt.

— Lørdag og søndag gjennomførte gutta generelt bra, spesielt Graabak, Krogh og Schmid. Vi ønsket oss selvsagt en mann på pallen, og det var litt kjedelig at det glapp, sier han.

Igjen viste tyske Eric Frenzel hvem som er kongen av Seefeld, og sikret sin tredje strake triumf i verdenscupsesongens viktigste konkurranse.

— Frenzel er fantastisk god om dagen. Jeg er usikker på om vi klarer å slå ham i Oslo eller Trondheim, men vi skal klare det et par ganger før sesongen er over, sier Ingebrigtsen.