Tidligere i dag sendte Tromsø Storm-styreleder Kurt Figenschau ut en pressemelding om at lagets store stjerne Kiril Raykov er ferdig i klubben på dagen.

Bakgrunnen er at Raykov har bedt om prestasjonsbonuser i forkant av kvartfinalen i BLNO-sluttspillet.

— Sjokkert

Nå gir Kiril Raykov sin versjon av den dramatiske avskjeden med Tromsø Storm.

— Jeg er sjokkert over å høre hva klubben har skrevet. Dette hadde jeg aldri trodd etter alt jeg har gjort for klubben gjennom tre år. Jeg har lagt ned mye arbeid, blant annet i Storm Ungdom, for å gjøre dem til bedre spillere og bedre mennesker, sier Raykov.

— Dessuten har jeg gjort klubben en stor tjeneste med å spille uten kontrakt i to sesonger, fortsetter 28-åringen.

Han avslører samtidig at bruddet med Storm kommer på et spesielt tidspunkt i livet.

— Liliya (kjæresten) og jeg venter vårt første barn i august. Vi har snakket om å flytte hjem og være i nærheten av familie der i hvertfall det første året. Etter dette skjedde er det ingen vei tilbake, sier Kiril Raykov.

— Samtidig vet man aldri om vi kan komme tilbake om ett år eller to. Vi har begge blitt veldig glade i Tromsø og jobbene våre på SATS. Jeg er lei meg for at det skal ende på denne måten med Tromsø Storm, sier 28-åringen.

— Lagspiller

Han motsier ikke at han kom med krav om bonuser i forkant av basketsluttspillet.

— Jeg gjorde det helt på egenhånd, men ønsket likevel å foreslå bonuser både for hele laget og noen individuelle bonuser. Det er jeg vant med fra tiden som proffspiller i Bulgaria, sier Kiril Raykov.

Han forteller at reaksjonen da han la frem sitt ønske for Storm-ledelsen var av et slikt slag.

— Reaksjonen var helt vanvittig. Den fikk meg til å tenke uklart i to dager, og jeg har ikke følt meg i mental stand til å spille denne kampen. Men jeg har aldri satt noe ultimatum. Jeg har forberedt meg til denne kampen i ett år. Og hadde det vært for pengene, så hadde jeg spilt helprofesjonelt i Bulgaria, sier han.

I stedet ble det avskjed med lagkameratene på trening på torsdag.

— De har kalt meg en egoist, men jeg takker alltid laget for at jeg har scoret så mange poeng denne sesongen. Jeg er en lagspiller, og det var tøft å ta farvel, sier Raykov.

Storm-leder lover å ta telefonen

iTromsø snakket tidligere i dag med Tromsø Storm-styreleder Kurt Figenschau etter pressemeldingen.

— Kiril kunne brukt årets kjempesesong som et forhandlingskort inn mot neste sesong, det ville vært helt greit. Men å kreve personlige bonuser foran et sluttspill, hører ikke hjemme noen plass, sier Figenschau.

Han åpner for at partene en dag kan skvære opp.

— Jeg vil være den første som tar telefonen hvis Kiril ringer og mener han er feiloppfattet eller angrer i denne saken. Men ballen ligger hos han, sier styrelderen.