TROMSØHALLEN: Ifølge Webb har Storm mistet treninger i Tromsøhallen og på Tromstun hele 15 ganger – tre i oktober, syv i november, fire ganger i desember og en gang i januar – siden sesongstart.

Årsaken er reparasjoner i Tromsøhallen og at andre arrangementer har blitt prioritert.

– Vi blir behandlet dårlig. Tromsø Storm er et av de mest suksessfulle lagene i Tromsø, for ikke å si det mest suksessfulle, med to seriegull og fire final four-sluttspill, sier Webb til iTromsø.

– Påvirket resultat

Sist fredag ble Nyttårsturneringen arrangert i Tromsøhallen. Dette hevder Webb at han ikke hadde fått beskjed om.

Dermed ble det ingen trening og isteden et analysemøte av lørdagens motstander Kongsberg.

Det hjalp ikke. Laget tapte med tre poeng mot Kongsberg.

– Ble resultatet påvirket av at vi ikke fikk trent fredag? Ingen tvil. De første 20 minuttene var skikkelig dårlig av oss, sier Webb.

Han understreker at han ikke retter kritikken mot andre idretter som drives i byen.

– Jeg er en skikkelig sportsfyr. Jeg pleier å følge med på fotball, volleyball og alt mulig. Men hvorfor er det alltid vi som må ta støyten? sier Webb.

Les også:

– Ta kontakt

Kommunaldirektør for næring, kultur og idrett, Bjarte Kristoffersen, sier det var rett og rimelig at den tradisjonsrike Nyttårsturneringen ble prioritert i helgen som var.

– Det er et stort arrangement som ikke kan stoppes av ei baskettrening, slår han fast.

Men Kristoffersen konstaterer også at hallkapasiteten i byen er sprengt – og heller ikke har blitt noe bedre med årene.

– Når byen vokser og vokser, og det ikke bygges flere idrettsanlegg, så blir kapasiteten mer og mer sprengt, konstaterer han.

Han understreker at Idrettsrådet er tungt involvert når treningstid skal fordeles på Idretts-Tromsø.

– Når de gjelder de andre treningene som Storm ikke har fått gjennomført blir det litt ullent for meg om hva som ligger bak. Kenneth Webb må gjerne ta kontakt med meg, så kan vi snakke om det, sier Kristoffersen.

Les også:

Lenge til ny hall

Lars Olav Sparboe er styremedlem i Tromsø Idrettsråd.

– At en hall brukes av idretten og at noen idretter må vike for et arrangement, er helt opplagt. Men da bør man se på en erstatning, og der kan man nok bli flinkere. Det kan også være andre store arrangementer som man må vike for, men det må kommuniseres godt, slik at man også der finner erstatning. Det er veldig frustrerende for innendørsidrettene å miste trening, spesielt på elitenivå hvor man er helt avhengig av den kapasiteten, sier Sparboe.

Kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen viser til at flere anleggsprosjekter er på gang i Tromsø – normalhall på Storelva, Tromsøbadet, turnhall, TUIL Arena II og fotballhall på Bjerkaker – og at idretten generelt derfor vil få bedre kår i tiden fremover.

Men en ny hall for inneidrettene – multiarenaen Barnets Arena – ligger langt fram i tid. Den er lagt inn i økonomiplanen for 2019, men når den nye storstua står ferdig er det ingen som vet.

– Det var en klar vilje fra det forrige byrådet og også fra det nye byrådet om at man skal jobbe for å få den på plass, sier Sparboe optimistisk.

– Hallsituasjonen dreper sporten her. En ny hall vil definitivt løse mye, men det har vært snakket om det lenge. Det fikser ikke problemet vi har nå, sier Kenneth Webb.

Tromsø Storm er på 2.-plass i BLNO med 18 poeng. Det er seks poeng opp til Ammerud, som har en kamp mer spilt. Storms målsetting er som alltid å vinne både serie og NM-pokal.