GLAMOUR: Liliya Suradzhieva har fortid som tv-danser på X-faktor og en rekke andre tv-show i Bulgaria.
SPREKE: Både Raykov og Suradzhieva holder seg i god form. Begge jobber som personlig trener på treningskjeden SATS i Tromsø.

SENTRUM: Tromsø Storm tar juleferie på 2. plass på tabellen. Den kanskje fremste bidragsyteren til den gode høstsesongen har vært bulgarske Kiril Raykov.

Serielederens trener, Kelvin Joe Woods, trakk nylig frem Raykov som ligaens beste spiller.

Tromsø Storm-profilen trente hardt i sommer, men peker på annen faktor for storformen: I høst flyttet kjæresten Liliya Suradzhieva til Tromsø etter stadig hyppigere besøk i byen.

GLAMOUR: Liliya Suradzhieva har fortid som tv-danser på X-faktor og en rekke andre tv-show i Bulgaria.

— Betyr mye for formenNå er hun selv i full vigør som personlig trener og turntrener i byen.

— Den eneste grunnen til at jeg flyttet hit er Kiril, sier hun lidenskapelig.

– Jeg tror det har betydd mye for formen min at hun flyttet hit. Å vite at personen du elsker er der og er fornøyd, gir deg tilfredsstillelse. Det meg også mer styrke og kraft, sier Kiril Raykov.

Landslagsturner

Kjæresten har fått seg jobb som personlig trener på SATS, og bidrar samtidig som trener for RG-turnerne i Tromsø Turnforening.

Liliya Suradzhieva var landslagsutøver i rytmisk gymnastikk for Bulgaria. De siste årene har hun vært med som danser på en rekke tv-programmer i hjemlandet Bulgaria, blant annet i X-faktor.

SPREKE: Både Raykov og Suradzhieva holder seg i god form. Begge jobber som personlig trener på treningskjeden SATS i Tromsø.

– Jeg brenner for å jobbe med barn og hjelpe folk til å leve mer aktive liv, sier hun.– Men det eneste grunnen til at jeg bestemte meg for å bli permanent i Tromsø er Kiril, legger 27-åringen til.

– Er det stort forskjell å jobbe med unge turnere i Norge og Bulgaria?

– Som tidligere hovedtrener på Kanariøyene har jeg møtt mange turnere fra forskjellige land. Jeg mener denne sporten utdanner jenter verden rundt med akkurat det samme. Det er en vakker sport, som forteller deg hva disiplin er, og hvordan man bygger opp karakter, sier treneren.

Mulighetene åpne

Kiril Raykov avslører at kjæresten stiller krav også til hans innsats på basketbanen.

– Hun gir meg mer selvtillit og samtidig krever hun at jeg er 100 prosent hele tiden. Jeg tror det er en stor ting at hun er her nå, understreker han igjen.

Tromsø Storm-trener Kenneth Webb har varslet at Raykov kan bli aktuell for større ligaer med formen han viser nå. Blant annet kan hjemlandet by på en større liga enn den norske.

– Vi ser definitivt for oss å bli i Tromsø. Man vet aldri, men ingen av oss vil forlate Tromsø, sier Kiril Raykov.

– Du vet aldri hva fremtiden bringer. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg ville flytte til Tromsø heller, sier Liliya Suradzhieva med et smil.