TROMSØHALLEN: 23-åringen fra Tromsø bestemte seg før sesongen for ikke å gå løs på en ny sesong i Storm-drakten.

I helgen var han tilbake og spilte ti minutter i 85-57-seiern over Nidaros Jets.

– Det var veldig gøy. Jeg har tydeligvis savnet det litt, sier Anders Solem til iTromsø.

Han legger ikke skjul på at et halvt år uten basketball har vært godt for han.

– På en måte har det vært veldig befriende. Jeg har hatt tid til å gjøre andre ting og tid til å savne sporten, sier han.

Rett fra USA

Solem kom nylig hjem fra ferie i USA, før han etter vel en ukes trening med Tromsø Storm, ble hevet rett tilbake i kamp.

– Jeg har hatt mulighet til å dra på ferie i midten av sesongen og det har vært hardkjør siden jeg kom hjem fra USA. Nå er jeg i hvert fall topp motivert til og komme tilbake i toppform og bidra for laget ut sesongen, så får vi se etter det. Jeg er klar for å spille mer, sier Solem.

Trener Kenneth Webb legger ikke skjul på at han er glad for å ha Solem tilbake.

– Anders gjør at vi er mer konkurransedyktig på trening, og han har vært en veldig god forsterkning for laget, sier Webb.

Casiem ut, Anders inn?

Storms store forward og poengplukker, Casiem Drummond, har slitt med foten hele uken og hviles trolig i helgen. Det åpner opp for Solem fra start.

– Jeg er i vurderingen nå, vi får se hva som skjer etter fredagskveldens trening. Jeg er 70/30 i favør på ikke å la ham spille og da vil Anders spille mer enn sist helg. Han, Jakob (Baiden) og Kiril (Raykov), må ta tak under kurven da, sier Webb.

På papiret bør Fyllingen være lett motstand.

– Vi trenger Casiem, ingen tvil om det. De har Igor (Sedlar), som er en vanskelig mann å stoppe under kurven, så det er en tøff vurdering. Vinner vi i helgen, kan vi reise ned til bortehelg i Oslo neste helg mot Ammerud og Centrum, og kjempe om 1.-plassen. Taper vi, er det bare å glemme, sier Webb.

Som oppfordrer folk til å komme på kampen.

– Tromsø har lenge vært basketballby nummer én i Norge, men det har vært litt lite folk i det siste og blant annet Kongsberg har begynt å få mye publikum, så jeg håper mange folk tar turen i helgen og viser at vi fortsatt er nummer én, sier Webb.