TROMSØHALLEN: Tidligere i uken ble Centrum Tigers sin seiersrekke stoppet da de tapte 106–98 mot Bærum Basket.

Mer overraskende var det at Stian Mjøs sto for hele 50 poeng og tangerte Scott English sin gamle scoringsrekord, satt 28. januar 2001, da Storm vant 98–92 borte mot KB Pirates.

– Jeg kan bare si wow. Stian Mjøs er den beste norske guarden i ligaen og det viser hva han er kapabel til når han blir komfortabel. Det som er enda mer imponerende er at to spillere, Stian (50 poeng) og Mike (Brusewitz, 42 poeng) står for 92 av lagets poeng. Det viser hvor gode spillere de er, men det jeg kan si, er at det aldri ville skjedd mot oss, sier Kenneth Webb til iTromsø.

Ikke gitt opp

Tromsø Storm er på 2.-plass i grunnspillet med 18 poeng, samme poengsum som Centrum Tigers.

– Det er viktig å vinne i helgen og holde de bak oss. De er på papiret det beste laget i ligaen. Har de dagen, er det utrolig vanskelig å stoppe, men vi har hatt en god treningsuke, så vi har studert de og sett på hva vi kan gjøre for å nøytralisere dem. Jeg tror uansett at vi har en meget god basketballkamp i vente mellom to gode lag, sier Webb.

At Ammerud allerede har vunnet grunnserien, vil ikke Webb gå med på, selv om de er åtte poeng foran og kun har ett tap denne sesongen (13 seiere, journ.anm.).

– De har nok sikret hjemmekamp i sluttspillet, men de har ikke vunnet ennå. Vi vil forsøke å ta de igjen, men det er ikke det viktigste. Grunnspillet har vi vunnet flere ganger, så det som virkelig betyr noe, er å sikre topp fire, som vil gi hjemmekamp i sluttspillet. Det er mange år siden vi har hatt en sluttspillkamp i Tromsø, og det er det viktigste målet vårt nå, sier Webb.

Bak Storm er det tett som hagl. Centrum er à poeng, på 4. og 5.-plass følger Frøya og Kongsberg med 16 poeng.

Unggutt inn

Joar Mikkelsson er eneste usikre kort. Det betyr at Johannes Lange er med i troppen for første gang i år.

– Johannes har kommet tilbake fra skade og levert bra i byligaen og for U19-laget, så det er fortjent at han nå får sjansen, så får vi se om det blir noen minutter, sier Webb.

Anders Solem som har tatt en pause fra basketballen første halvdel av sesongen, spiller ikke i helgen, men er forventet tilbake på Storm-trening igjen fra neste uke.

Ellers er de fleste friske.

– Jeg har ikke sett Hani (Issalhi) så mye på trening, som når jeg kom hit for første gang, så det er gledelig. Vi har hatt mange på trening og hatt gode treninger, så vi er forberedt på å møte et meget godt Centrum-lag og ser fram til og spille vår første hjemmekamp på lang tid, sier Webb.