– Det har vært en del styr og kok, ja. Mye mer mas enn det har vært tidligere, sier Vegard Forren.

Lørdag hadde han årets første dag på jobben. Etter de fysiske testene på Aker stadion fylte den ettertraktede Molde-stopperen på med melk og brødskive.

Så snakket han ut om alle spekulasjonene som har rast i Norge og utlandet de siste ukene.

– Jeg vet at interessen er der fra forskjellige klubber, men jeg har ikke oversikt over situasjonen fra dag til dag. Jeg overlater den jobben til Jim Solbakken. Så får jeg spille fotball og konsentrere meg om MFK, sier han til Romsdals Budstikke.

Stor engelsk interesse

FIFA-agent Solbakken befinner seg for tida i England der han blant annet håndterer henvendelsene rundt Forren. Etter det Romsdals Budstikke forstår skal det være interesse fra tre-fire Premier League-klubber i tillegg til Everton.

– Jeg utelukker ikke andre ligaer, men har sagt at jeg har lyst til England. For meg er Premier League den beste plassen å spille fotball. Det er det vi jobber mot nå. Hvis det ikke blir noe der, fortsetter jeg sannsynligvis i Molde, sier han.

Forren understreker at han ikke ser på det som en nedtur å fortsette karrieren i Molde.

– Jeg trives like godt her som jeg har gjort, og det blir en ny spennende sesong i Europa. Det er ikke noe problem for meg å ta et halvt år eller ett år til i Molde.

Penger og spilletid

Men drømmen er altså England. Og en klubb som kan gi både Molde og Forren riktig antall millioner, og som i tillegg kan forespeile nok spilletid.

– I utgangspunktet ser jeg på alle klubber i Premier League som interessante, men det er selvfølgelig en fordel om laget ikke står i fare for å rykke ned. Jeg vil til en klubb der jeg føler at jeg blir satset på. Det må være muligheter for å få jevnlig med kamper gjennom sesongen. Og treneren bør helst sitte trygt, slik at ikke forutsetningene forandrer seg over natta, sier Forren.

– Er du god nok til å spille fast i Premier League?

– Det vil så klart bli en stor utfordring hvis jeg får sjansen. Det er en annerledes fotball med høyt tempo og stort trøkk ute på bana. Men jeg har utviklet meg mye gjennom gode erfaringer i Europa League og på landslaget. Det gir meg tro på at jeg kan prestere i Premier League.

Pris: 20–30 mill

Etter det Romsdals Budstikke erfarer har Forren foreløpig sagt nei til klubber i Tyskland og Russland.

– Molde og Brugge var enige, men jeg takket nei. Så vidt jeg vet er det den eneste klubben som har lagt inn bud. Jeg har lagt til side henvendelser fra tre-fire andre klubber, men vil ikke si hvem dette er. Jeg forholder meg bare til det som er konkret og ligger på bordet.

Molde skal kreve mellom 20 og 30 millioner kroner i overgangssum, avhengig av hvilken liga det er snakk om.

Og Forren selv kan sikre framtida hvis utenlandseventyret omsider blir virkelighet.

– Det er veldig store penger i en del av de største klubbene i Europa. Hvis alt handlet om lønna, hadde jeg allerede reist ut. Men det skal være rett klubb på alle måter. Så det er mye som skal klaffe for at det skal skje noe, sier Vegard Forren.

Fysiske tester

Molde-troppen møttes lørdag for første gang etter fem uker ferie. Spillerne var samlet til fysiske tester på Aker stadion, der resultatene skal ha vært bedre enn etter den siste kampen mot Stuttgart 6. desember. Forren har trent for fullt siden romjula.

– Jeg hadde to rolige uker først, og var blant annet på ferie i USA. Til Las Vegas reiser man ikke for å trene, men i Miami hadde vi noen økter på helsestudio, sier Forren.

I dag leder Ole Gunnar Solskjær MFK-spillerne i årets første treningsøkt i Akerhallen.