Romsdals Budstikke vet at storklubben Zenit St. Petersburg har vært i seriøse samtaler om en mulig overgang til Russland. Men etter en totalvurdering bestemte Molde-spilleren seg for å legge det lukrative tilbudet til side.

Etter det Romsdals Budstikke forstår ble Forren forespeilet en årslønn på rundt 20 millioner kroner netto dersom han signerte for Zenit.

24-åringen skal ha vært fristet av pengene, men valgte å konsentrere seg om engelske klubber og drømmen om spill i Premier League. Også flere tyske Bundesliga-klubber har ønsket forhandlinger med Molde, men er blitt avvist av Forren og agent Jim Solbakken.

Aktuell mot Everton

Det er ikke kjent hva landslagsstopperen vil tjene i Southampton, men det er snakk om en bruttolønn på et betydelig antall millioner i året. En kontrakt med Liverpool ville gitt høyere lønn, men i motsetning til Southampton har klubben altså ikke forelagt Molde-ledelsen et konkret bud.

Også flere andre engelske toppklubber har vært med i kappløpet om Vegard Forrens underskrift. Blant annet skal Queens Park Rangers ha kommet på banen i innspurten.

Vegard Forren forhandlet med Southampton-ledelsen om sine personlige betingelser tirsdag formiddag og gikk direkte i medisinsk test etterpå.

Det er ventet at han blir presentert som Southampton-spiller tirsdag ettermiddag, når klubben holder en ordinær pressekonferanse foran morgendagens møte med Chelsea på Stamford Bridge.

Der er Forren neppe med i troppen, men han kan bli aktuell for debut i mandagens hjemmekamp mot Everton på St. Mary’s.