FotballEngland Foto: SBI/DigitalsportNORWAY ONLYNorwich City v Southampton. Coca Cola Championship. 28/04/2007.Leon Best (second L) celebrates the opening goal for Southampton with Claus Lundekvam Foto: Digitalsport

Etter mye frem og tilbake ser det nå ut til at Vegard Forren blir Southampton-spiller. Ole Gunnar Solskjær bekrefter at Molde mer eller mindre er enige med Premier League-klubben. Overgangen skjer etter anbefaling fra Southampon-legenden Claus Lundekvam. Engelskmennene har rådført seg med nordmannen.

— Ja, jeg ble spurt om ham for en liten stund side. Jeg anbefalte ham på det varmeste, og fortalte at han var en spillende stopper som ville passe klubben bra , sier han til Adressa.no

Etter å ha vært koblet til klubber som Everton, Fulham og Liverpool, rapporteres det nå at Hemnværingen kun er detaljer unna Claus Lundekvams gamle klubb. Lundekvam selv tror det vil passe Forren bra.

— Jeg syns dette er et godt valg fra begge parter. Southamptons spillestil og klubben som helhet tror jeg vil passe Vegard bra. Vi trenger en spillende, moderne stopper, sier Lundekvam til Adressa.no.

Spilletid

Lundekvam tror 25-åringen vil gå rett inn i startelleveren til Southampton.

— Jeg forventer at Forren spiller seg inn fra dag én. Jeg vil tro at klubbledelsen og manageren ser det på samme måte. Vi har vært på jakt etter en stopper hele sesongen, forteller Lundekvam.

Kapteinen fikk rundt 420 obligatoriske kamper for Southampton - drøyt 300 i Premier League.

Vegard Forren fikk sin landslagsdebut i fjor. Nå er han klar for større oppgaver på klubbnivå. (Foto: NTB Scanpix)