OSLO 20121010.Vegard Forren under treningen til landslaget i fotball på Ullevaal Stadion i forbindelse med VM-kvalifiseringskampen borte mot Sveits.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport!

Onsdag kveld meldte Molde-stopperen forfall til A-landslagets samling i Sør-Afrika. Årsaken er at Forren etter all sannsynlighet signerer for en ny klubb med det aller første.

– Ja, Vegard reiser ikke på landslagets samling fordi vi er i avsluttende samtaler med en klubb, sier Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke.

– Muligheten er til stede for at Vegard må reise på medisinsk sjekk og forhandling av kontrakt. Siden landslaget reiser allerede torsdag morgen, kom dette hasteforfallet nå. Drillo var veldig forståelsesfull, sier Solskjær.

– Veldig nær overgang

Solskjær vil ikke avsløre hvilken klubb MFK forhandler med, heller ikke hvilken liga det er snakk om.

– Nei, ingenting er helt i boks ennå, så jeg vil ikke kommentere klubben noe nærmere nå. Men det er veldig nært en overgang, sier Solskjær.

Manageren har tidligere sagt at Molde vil erstatte støttespillere som blir solgt før seriestart, i tillegg til at klubben uavhengig av eventuelle salg jakter en eller to offensive forsterkninger.

– Vi jobber ikke med å hente inn en ny midtstopper foreløpig, sier Solskjær.

England eller Tyskland?

En rekke utenlandske storklubber har fulgt Vegard Forren tett denne høsten. Speidere og trenere i flere ligaer har lagt merke til stopperens prestasjoner i Europa League og på landslaget.

Everton er den klubben som har sett Forren mest, men kom likevel ikke med noe konkret bud etter at manager David Moyes selv kom til Molde i spissen for en delegasjon på fem personer til Moldes kamp mot FC København på Aker stadion i november.

Før jul ble det kjent at også Manchester United har forhørt seg med MFK om Forren. Tidligere har også Fullham vært på banen.

Tyske, belgiske og nederlandske klubber har også vist interesse for Moldes midtstopper.

Ingen kommentar. Forren selv, som tidligere har slått fast at han ønsker seg til England eller Tyskland, ønsker ikke å kommentere situasjonen før det kommer en avklaring. Det samme gjelder Forrens rådgiver Sverre Mauseth.

FIFA-agent Jim Solbakken, som samarbeider med Forren på overgangsmarkedet, vil heller ikke kommentere MFK-spillerens muligheter til å starte 2013 med ny arbeidsgiver i utlandet.