Reaksjonene har vært sterke blant RBK-supporterne etter at Adresseavisen lanserte Per Joar Hansen som mannen Rosenborg ønsker skal lede laget videre. Ropet etter Nils Arne Eggen har tiltatt i styrke, og i dagens avis rykker en av klubbens sponsorer inn en helsides annonse. Der lanseres en Facebook-kampanje for å få Eggen tilbake.

SEND INN DINE SPØRSMÅL: Nettmøte med Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter i dag klokken 13!

Trenerkrav mot bedre vitende

Støynivået er nå så høyt at tidligere sportsdirektør Rune Bratseth tar bladet fra munnen. Bratseth mener omgivelsene roper på Eggen mot bedre vitende.

— Jeg har fått forståelsen av at Nils ikke ser seg selv som trener-kandidat i Rosenborg, sier han.

Bratseth er ansatt i 20 prosent stilling som samtalepartner for sportslig leder Erik Hoftun, og har hatt jevnlige møter med Hoftun hele det siste året. I tillegg møter han i en gruppe som foruten ham selv består av Erik Hoftun, Vegard Heggem, Bjørn Hansen og Nils Arne Eggen. Gruppa har ingen fullmakter, men har mer en rådgivende funksjon inn i mot det sportslige i Rosenborg.

Eggens tidligere sverddrager og kompanjong Bjørn Hansen, bekrefter Bratseths inntrykk.

- Det Rune sier er korrekt. Nils Arne ser ikke på seg selv som en kandidat. Det ble klart tidlig, sier han

Trioen peker på samme mann

Bratseth er bekymret for at uroen rundt trenerjakten kan gi den nye treneren en tung start.

- Det blir en dårlig inngang for den nye treneren dersom folk tror at Nils Arne har blitt forbigått. Det er ikke det som har skjedd, sier han.

Bratseth hevder Nils Arne, Bjørn Hansen og han selv er helt omforent om hvem som bør bli ny trener.

- Vi tre snakket sammen da vi skjønte at det kunne gå mot en endring, at Jönsson kunne være på vei ut. Da spilte Nils Arne umiddelbart opp et navn. Og det var den samme kandidaten som både jeg og Bjørn Hansen tenkte på, sier han.

Bratseth vil ikke si hvem dette er, men etter det Adresseavisen erfarer, er det Per Joar Hansen.

Nils Arne på ferie

Adresseavisen snakket med Eggen søndag. Da ville han ikke snakke om trener-spørsmålet. Siden har det ikke lyktes å få kontakt meg Eggen, som er på ferie på Hawaii. Først på nyåret er han tilbake i Norge. Da skal den nye RBK-treneren allerede være på plass.

SEND INN DINE SPØRSMÅL: Nettmøte med Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter i dag klokken 13!