Under ledelse av Per Joar Hansen kvalifiserte det norske U21-landslaget seg til EM for første gang siden 1998. Med på laget var tidligere RBK-spiss Mushaga Bakenga, som fikk tre innhopp og scoret ett mål på veien mot sluttspillet i Israel i 2013. Han er imponert over jobben Perry gjorde med laget.

— Den beste egenskapen hans er at han er en god motivator. Han får spillerne til å tro på opplegget, og får inn følelsen av at vi er bedre enn motstanderen. Inn i mot kampene er han flink til å justere spenningsnivået. Han er også ganske flink på feltet, sier «Mush».

Klar og tydelig

Han har selvsagt fått meg seg at gamleklubben nå er på trenerjakt. Mange mener Rosenborg nå trenger en klar og tydelig leder. Det mener Bakenga at Perry er.

— Han er klar på hvordan han vil at laget skal spille. Jeg opplevde at alle på U21-laget visste oppgavene sine. Det var ingen som ikke visste hva de skulle gjøre, sier han.

Ingen dum tanke

Per Joar Hansen har seilt opp som den heteste kandidaten til å ta over etter Jan Jönsson, og Adresseavisen mener å vite at nordlendingen ender opp med jobben. Bakenga skjønner godt at Perry er «het» på Lerkendal.

- Basert på det han har gjort med U21-landslaget, så bør han være en naturlig kandidat for Rosenborg. Perry som ny RBK-trener er ingen dum tanke, sier han.