Alexander Tettey er den tidligere Rosenborg-spilleren som for tiden nyter størst suksess som utenlandsproff. 26-åringen, som debuterte for RBK i 2004, er klar på hva klubben trenger når Jan Jönsson nå skal erstattes som trener.

— Det må være en veldig respektert person, en som har autoritet, sier Tettey til adressa.no.

Midtbanespilleren forlot Trondheim sommeren 2009. Det var mens Erik Hamrén var trener på Lerkendal. Tettey hadde sansen for trenerstilen som svensken representerte.

— Rosenborg trenger en mann som stiller krav, en type som Hamrén, mener han.

- RBK skal ta gull

26-åringen forteller at han har god oversikt over hva som foregår i Rosenborg.

— Jeg følger med hele tiden, og det er trist for Jönsson at han må gå. Han er en hyggelig mann, sier Tettey, som har deltatt på enkelte treninger under Jönsson i sine sommerferier.

— Det er tøft å være trener, og det er ikke gøy når man ikke får fullføre det man jobber med, mener Tettey.

- Men Rosenborg er ikke en klubb som skal ta bronse, Rosenborg skal ta gull, slår han fast.

Storspiller i England

Tettey har storspilt for Norwich i Premier League etter overgangen fra franske Rennes i sommer, og har fra sin sentrale midtbaneposisjon vært sterkt delaktig i at laget ikke har tapt en kamp siden 6. oktober. Lørdag satt han imidlertid på tribunen da «kanarifuglene» vant 4-3 borte mot Swansea.

— Det smalt i låret i forrige kamp. Jeg har prøvd å bli kvitt det, men det var best at jeg ikke spilte mot Swansea. Nå skal jeg sove inne i treningssenteret for å bli frisk til kamp neste helg mot Wigan, smiler Alexander Tettey.

HAR SUKSESS: Alexander Tettey feirer Norwich-scoring i en tidligere kamp. Foto: Digitalsport