— Rosenborg skal tilbake til røttene. Jeg har ment det fra dag én som styreleder, og nå er RBK som klubb kommet fram til det standpunktet, sier Ivar Koteng.

Det innebar at Jan Jönsson måtte bort. Lista over aktuelle kandidater er klar, og sannsynligvis står «Perry» øverst på den lista.

- Adressa skriver at vi vet at Per Joar Hansen blir ny RBK-trener. Har vi hoppet for langt fram i prosessen?

— På mange måter ja. Men det er ikke sikkert dere har bommet så voldsomt i analysen, uten at jeg vil bekrefte at det blir han.

- Må den nye treneren være en tidligere rosenborger? Er det dét som er å gå tilbake til røttene?

-Nei, vi kan selvsagt hente noen utenifra. I mitt hode behersker både Ronny Deila og Tom Nordlie den spillestilen vi ønsker å spille.

Dersom vi tør å si at vi skal spille 4-3-3, så er vi begrenset til å velge i mellom syv-åtte trenere i Norge. Deretter må vi finne den som er mest egnet blant de som er tilgjengelige, og da blir tallet enda lavere. Derfor er ikke dette noe «storarbeid».

- Når presenterer dere den nye treneren?

— Hadde det vært opp til meg, hadde vi sittet i møter med han nå. Det er ingen grunn til at dette skal gå tregt. Lista over kandidater er klar, og jeg håper at dette går kjapt. Det beste hadde vært å ha den nye treneren på plass i løpet av siste uka før jul. Kanskje greier vi det tidligere også.

- Du har sagt at du mener Nils Arne Eggen er en av verdens beste trenere. Hvorfor er ikke han aktuell nå?

— Begge parter måtte ha ønsket det dersom Nils Arne skulle vært aktuell, sier Koteng.