VM-FINALEN: NORGE — NEDERLAND KL. 17.15

— Presskannekaffe, sier Mia Hermansson Högdahl.

— Vi møtes tidlig om morgenen, gjerne i 0800-tiden og drikker presskannekaffe på rommet, sier hun.

Sånn er det i finalebyen Herning i Danmark også. Ritualet som har vært fast siden 2010 står ved lag.

Spillerne vil ha biff

Hun forteller dette om forberedelsene som ventet dagen før VM-finalen:

— Vi ser tre-fire kamper av Nederland for å få et nyansert bildet av dem. Om kvelden går vi mer inn på detaljene. Vi ser også på kamper av oss selv, slik at vi vet hva vi skal korrigere. I løpet av dagen er det også pressemøte, trening for spillerne og lørdag.

Ler mer om søndagens finalemotstander:

Når det er middagstid, har de god erfaring med å forlate hotellet.

— Vi går ut og spiser på restaurant for å få et avbrekk og positiv energi. Jentene vil ha biff, så da går spillere og ledere sammen på restaurant, sier Högdahl.

Deler ut adventpakker

Dagen avsluttes med den godt innarbeidede tradisjonen med å ha felles adventsstund.

— Vi har adventsstund med pakkeutdeling. Alle har kjøpt en pakke med liten gave til 150 kroner som er lagt i en sekk. Det går mye i sjokolade, smågodt og tegneseriehefter. Selv fikk jeg en liten høyttaler til mobilen som ser ut som en ugle, sier Högdahl.

Etter adventsstunden er det tid for å roe ned.

— Søndag trener vi klokka 0900 og ikke klokka 1100 som tidligere i mesterskapet. Dette er fordi finalen spilles 1715. Derfor fikk alle beskjed om å legge seg tidlig lørdag og ikke sove om ettermiddagen. Vi må snu døgnet, sier hun.

Kan vinne gull nummer fem

På finaledagen venter taktikkmøte og lett trening. Mia Hermansson Högdahl kjenner på en god stemning i laget før finalen mot Nederland.

— Hardt arbeid gir som regel positivt resultat, sier Högdahl.

Og merittlisten til det norske trenerteamet viser at de er på rett spor. Med seier over Nederland vinner Thorir Hergeirsson og teamet hans gull nummer fem på åtte forsøk siden han overtok landslaget etter Marit Breivik i 2009. Norge vant EM i 2014, OL i 2012, VM i 2011 og EM i 2010. Mange av våre lesere har fått med seg disse:

Det skjer ting i engelsk fotball. Spesielt rundt Jose Mourinho — han skal ha flørtet med United: