Viking hadde lørdag en vanskelig oppgave foran seg. Halden serverte sist kamp ligaleder ØIF Arendal deres eneste tap denne sesongen. Når det er sagt, kom Viking til kampen med et sjeldent momentum. Vikingene tok sist kamp sitt første poeng siden serieåpningen mot Bodø.

Halden hadde vunnet sine fire siste kamper før møtet med Viking.

Eksplosivt Viking fra start

Førsteomgang var preget av et Viking-lag som kom med intensjoner om å fortsette poengfangsten. Gjestene førte kampens første minutter og fikk raskt en tremålsledelse på stillingen 2-5. Men like rast som den kom skulle den forsvinne.

Viking startet sterkt i forsvar, men ble gradvis brutt ned av et Halden-lag som var meget gode i ankomstfasen. De spilte seg enkelt inn til strek og utnyttet et Vikingforsvar som sluttet å samarbeide. Med ti minutter igjen av omgangen hadde Halden for alvor tatt kontroll med ledelsen 16-10. Omgangens siste minutter var preget av et tamt Vikingangrep. Spillerne stanget en-og-en mot en vegg av Halden-forsvarere. Selv om Halden fikk to utvisninger preget ikke det kampen nevneverdig. Vertene opprettholdt ledelsen og lagene gikk til pause på stillingen 21-13. ## Viking spilte seg selv ut av kampen

Det var langt mellom lyspunktene hos Viking lørdag. Med unntak av keeper Johannes Tveit – som kom inn og gjorde en god figur – var det alltid langt opp til Halden. De førte hele andreomgang og hadde en trygg ledelse. For selv om Tveit kun slapp inn ett mål på omgangens ti første minutter, scoret Viking ingen.

Det var liten tenning å spore hos det unge Vikingmannskapet. Gøran Johannessen – som spilte med brist i venstrehånd – tok som vanlig mye ansvar. Til liten nytte. Med ti minutter igjen å spille hadde vertene en komfortabel 30-21 ledelse.

Viking mobiliserte litt mot slutten av kampen, men kom aldri nærmere enn fem mål. Det ble til slutt 34-28 og Viking tapte fortjent.