Sigurd Rushfeldt og Martin Andresen 1

Onsdagens 3-2-seier på Ullevaal var Norges første seier på 15 forsøk mot Russland og tidligere Sovjetunionen. Samtidig ble Åge Hareide den første norske landslagssjefen som åpner med seks strake seire i trenerstolen.

Bortsett fra litt defensivt småslurv hadde Norge denne kampen i sin hule hånd. Norge kom seg til flere store sjanser i første omgang, og det var Martin Andresen som til slutt punkterte nullen. Han fikk ballen fra John Arne Riise og siktet seg inn fra 20 meter. Ballen gikk nesten helt oppe i krysset for den russiske keeperen.

Sigurd Rushfeldt gjorde også som forventet da han leverte varene i form av scoring like før pause. Et glimrende innlegg fra Thorstein Helstad ble nikket via stolpen og i mål.

Russerne foretok hele syv bytter i pausen, og de åpnet friskt etter pause. Likevel var det en norsk innbytter som scoret. Jan Gunnar Solli avsluttet en god norsk opprulling fra høyrekanten. RBK-spilleren luret vekk en motspiller og scoret sitt første landslagsmål fra 18 meters hold.

Norge hadde med dette full kontroll på russerne, selv om det raknet litt på slutten. Nonchalant forsvarsspil førte til to russiske reduseringer, men det var ikke nok til å hindre den første norske jubeldagen etter møte med EM-klare Russland.

Vi kommer tilbake med flere reaksjoner fra Ullevaal.

Vi fulgte kampen direkte!

Norge — Russland 3-2 (2-0)

Privatlandskamp, Ullevaal stadion

Mål: 1-0 Martin Andresen (25), 2-0 Sigurd Rushfeldt (43), 3-0 Jan Gunnar Solli (62), 3-1 Vladislav Radimov (85), 3-2 Dmitri Kiritsjenko (90).

Dommer: Jan W. Wegereef, Nederland.

Gule kort: Ingen

Tilskuere: 11 435

Norge (4-2-3-1): Thomas Myhre (Espen Johnsen fra 46.) - Hassan El Fakiri, Vidar Riseth, Claus Lundekvam (Brede Hangeland fra 46.), John Arne Riise - Martin Andresen, Magne Hoseth - Thorstein Helstad (Jan Gunnar Solli fra 55.), Ole Gunnar Solskjær (Frode Johnsen fra 46.), Morten Gamst Pedersen - Sigurd Rushfeldt (John Carew fra 67.).

Russland (4-4-2): Igor Akinfejev - Vadim Jevsejev (Vladislav Radimov fra 46.), Sergej Ignasjevitsj (Roman Sjaronov fra 46.), Viktor Onopko, Dmitri Sennikov - Rolan Gusev (Denis Bojarintsev fra 46.), Aleksej Smertin, Dmitri Loskov (Andrej Arsjavin fra 46.), Marat Izmailov (Andrej Karjaka fra 46.) - Dmitri Boulykin (Aleksander Kerzjakov fra 46.), Dmitri Sytsjev (Dmitri Kiritsjenko fra 46.).