Torsdag møtes Norges Fotballforbund og spillerne representert med spillerforeningen NISO til forhandlinger. Dette er det fjerde møtet i bonus-saken.

— Vi står fast på det vi har sagt tidligere. Spillerne mener de gjør en jobb for fotballforbundet og at de derfor skal ha betalt. Jeg opplever at spillerne er samstemte og vi vil kjøre hardt på dette prinsippet. Vi ønsker å forhandle med NFF, så får vi eventuelt diskutere hvor store bonusene skal være etter hvert, sier NISO-leder Silje Johannessen til Adresseavisen.

NFF ønsker å ha bonusene så små som mulig, og at de knyttes opp mot om laget kommer seg til VM eller ikke.

Fotballpresident Sondre Kåfjord har vært klar på at forbundet vil fjerne bonuser i alle enkeltkamper og gå over til en ordning der spillerne får utbetalt et beløp dersom de spiller Norge til VM.

Dagens bonusordning går ut 31. juli i år. I kvalifiseringskamper gir den hver spiller 20.000 kroner for borteseier, 7000 for uavgjort borte og 15.000 for seier hjemme.

Dette er «kamp-bonusen». I tillegg ville spillerne fått 25.000 kroner ekstra for hver kamp de var med i dersom de kvalifiserte seg (prestasjonsbonus).

I privatlandskamper er satsene mindre, men NFF må likevel ut med 200.000 kroner til spillerne etter at de onsdag kveld slo Russland (i privatkamper er satsen 11.000 for seier borte, mens spillerne får 6000 hver for hjemmeseier eller uavgjort på bortebane). Før onsdagens kamp hadde NFF i år punget ut med drøye én million kroner i samlet bonus til spillerne.