Avtalen innebærer at ingen bonusutbetaling skjer før landslaget er kvalifisert til VM-sluttspillet i Tyskland. Det utbetales ikke lenger bonus for privatkamper, heter det i en pressemelding fra NFF.

— Jeg er fornøyd med at det er oppnådd enighet mellom NFF og spillerne om prinsippet om at utbetaling først skjer etter at vi har kvalifisert oss til VM-sluttspillet. Jeg er også glad for at man kom til enighet om størrelsen på selve bonusen, og vil berømme spillerne og NISO for god forhandlingsvilje, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Det er spillerorganisasjonen NISO som har forhandlet på vegne av spillerne.

— Spillerne har vist stor forhandlingsvilje. Vi er tilfreds med bonusavtalen. Bonusutbetalingene ligger nå på tilsvarende nivå som etter den forrige avtalen, sier NISO-leder Silje Johannessen.

NFF får betydelige inntekter fra FIFA, dersom landslaget kvalifiserer seg til VM. Avtalen innebærer at hver enkelt spiller maksimalt kan oppnå en bonus på 325 000 kroner.

Forutsetningen for maksimal utbetaling er at spilleren har deltatt i samtlige kvalifiseringskamper, og eventuelle play off-kamper.