Åge Hareide 3

— Ja, jeg var forbannet, for det var så unødvendig. Slikt skal ikke skje på dette nivået, men det er over nå, sa han på pressekonferansen en halvtime etter 3-2-seieren på Ullevaal.

— Det var et skår i gleden, og slikt må aldri skje i en kvalifiseringskamp. Vi må, som danskene sier, kunne «knipe sammen røvballene» litt mot slutten. Men det skal ikke få ødelegge gleden over at vi vant mot et godt lag. Vi scoret tre fine mål og skal være stolte over prestasjonen, sa han.

Han skrøt av sine sentrale midtbanespillere Magne Hoseth og Martin Andresen, av samarbeidet på topp mellom Sigurd Rushfeldt, Ole Gunnar Solskjær og Morten Gamst Pedersen, og av venstreback John Arne Riise.

— Vi gjorde mange erfaringer i denne kampen. Vi startet med høyt press for å hindre Russland i å få i gang spillet sitt. Vi håpet å ta ledelsen slik at vi kunne legge oss litt lavere og kontre, og slik ble det. I 2. omgang hadde vi mange gode kontringssjanser, men presisjonen var ikke god nok, og vi kom nok også litt for lavt, sa han.

Norge ledet likevel 3-0 og burde hatt full kontroll, men så kom avslutningen som ødela det gode humøret hans i noen minutter.

Mye å lære

— Det handlet om naivitet, dumdristighet og iver. Det første målet var i seg selv ikke så ille. Det var et skudd som hoppet over beinet til Brede Hangeland og passerte Espen Johnsen som var dekket, men vi burde ikke gitt dem hjørnesparket de scoret på, sa Hareide.

— På det andre målet satte Espen Johnsen i gang spillet på en måte han ikke skal gjøre. Han er ung og har mye å lære, sa Hareide, som så Thomas Myhre stå meget godt i sin omgang og Johnsen mindre overbevisende i sin.

— De er gode keepere begge to, men har ulik utstråling. Thomas er mye roligere, og det som hendte på det siste målet ville nok ikke skjedd med ham, sa Hareide, uten at han ville utrope en vinner i kampen om keeperplassen.