hoset

— Jeg skal tusle litt rundt i sentrum. Slappe av litt i Oslo og sikkert shoppe litt. Vitsen er å få være litt alene. Jeg orker ikke shoppe med andre, og jeg trenger litt tid til å bearbeide gårsdagen, sa en opplagt, norsk landslagsspiller til NTB torsdag formiddag.

Molde-spilleren er blitt delvis genierklært etter sine presise langpasninger og herlige arbeidsmoral. Proffklubbene står etter sigende i kø, og det er lite trolig at Hoseth spiller særlig mye lengre enn denne sesongen i Norge. Forvandlingen er nærmest total de siste par årene, og det er en langt mer ydmyk og voksen Hoseth som er blitt støttespiller for Norge.

— Jeg har gått på «proffsmellen» tidligere. Brød meg kanskje mer om hvem som var å så på og om en hel haug andre ting som ikke var viktige. Nå konsentrerer jeg meg om å spille ball, så kommer det andre hvis jeg er god nok, sier Hoseth. Hareide har sett 23-åringen har en langt mer offensiv rolle i Molde enn på Åge Hareides landslag. Det er helt uproblematisk.

— Jeg har fått enorm tillit av Åge, både som spiller og person. Han har tydeligvis sett noe ikke alle andre har sett, bortsett fra et par i klubben min. Åge har nemlig sett at den defensive midtbanerollen passer mine ferdigheter, og det er jeg veldig glad for akkurat nå.

Hoseth har kontrakt med Molde ut neste sesong, men mye kan skje før den tid. Aller først i køen kommer åpningen av Vikings nye storstue i Stavanger.

— Jeg har egentlig kommet meg videre etter landskampen, nå er det lørdagskampen som gjelder. Det er viktig å nullstille for å komme seg videre. Vi har en jobb å gjøre i Molde, målet er å spille like bra mot Viking som Russland. Klarer jeg det, er jeg fornøyd, fastslår Magne Hoseth.