«Never change a winning captain», sa Åge Hareide om avgjørelsen om å la Martin Andresen fortsette med kapteinsbindet selv med Ole Gunnar Solskjær tilbake etter sitt landslagsavbrekk.

Og Andresen skuffet ikke sjefen. Russland ble slått 3-2, og Andresen var den som satte det hele i gang med et susende langskudd.

— Jeg er veldig fornøyd med min egen innsats og rollen jeg har fått på landslaget. Det ser veldig spennende ut med Norge nå, sa Andresen etter kampen.

I kampens 25. minutt klinket 27-åringen til fra rundt 23 meters hold. Ballen fikk en liten dupp, og i tillegg så det ut til at den russiske keeperen mistet mye av sikten fordi en forsvarsspiller sto i veien.

1-0 til Norge, og Martin Andresen kunne juble for sitt andre landslagsmål i sin 11. kamp med flagget på brystet.

— Det er gøy med scoring, men vi har fortsatt mye å jobbe med. Vi må for eksempel bli flinkere til å vurdere risikoen i pasningsspillet. Når kan vi slå en risikopasning, og når kan vi ikke gjøre det? sa Andresen.

Det første landslagsmålet hans kom fra straffemerket da Andresen debuterte som kaptein i 1-0-kampen mot Serbia og Montenegro i slutten av mars.

Souness fulgte med

Scoringen og innsatsen onsdag kveld kan ha mye å si for Andresens videre Blackburn-karriere. Manager Graeme Souness fulgte spent med i Oslo onsdag.

Tidligere på dagen, i forbindelse med U21-kampen, uttalte Souness seg positivt om Andresen og sa at han gjerne vil gjøre overgangen permanent dersom han får nok penger av Blackburn-styret. Andresen er utleid fra Stabæk ut sesongen.