HERNING: — De sier at keepere er best når de er 30, så det er klart jeg er nysgjerrig på hvor god jeg er om åtte år, sier 22 år gamle Tess Wester.

Hun står med en redningsprosent på 45 etter de åtte første kampene. Silje Solberg og Kari Aalvik Grimsbø har «bare» 38 og 37. — Det er ikke bare min fortjeneste at jeg har spilt godt. Uten et godt forsvar vinner man ingen ting, sier Wester til Aftenposten.

Stemningen var meget avslappet på det nederlandske pressemøtet. Ingen forhåndsbestilling av intervjuønsker og tre minutter med de mest populære spillerne slik som hos Norge. Men så er da også medietrykket helt annerledes på medaljegrossisten Norge enn på medaljeløse Nederland. Laget hadde ikke engang vært i en semifinale før det ble VM-finale.

Les våre saker før finalen:

— Min feil om vi taper

— Jeg spilte mitt første EM i fjor, men her er det så mye mer oppmerksomhet. Det er det også på keeperen. Jeg kommer til å få mye dritt hvis det er min feil at vi ikke vinner finalen, sier Tess, som forteller at hun fikk ny motivasjon da hun byttet klubb før denne sesongen. Da gikk hun fra Oldenburg til Bietigheim i Tyskland.

- Ble du overrasker da Katrine Lunde ikke kom med i den norske VM-troppen?

— Det var litt rart, men Norge har så mange gode keepere, så man må ta et valg, sier Wester.

Lært mye i Györ

Som Wester er nøkkelpersonen i mål, er Nycke Groot det ute på banen. Playmakeren nevnes som en kandidat til All Star Team.

— Etter at jeg kom til Györ har jeg lært meg selv å kjenne på en annen måte. Jeg er blitt sterkere mentalt, og jeg har trent mer. Det var et godt klubbskifte, forteller Groot, som dro til Danmark allerede som 18-åring. Etter fem år i Holstebro tok hun fire år i Midtjylland.

- Norge som finalemotstander?

— Vi har ikke noe å tape. Norge har vært i denne situasjonen mange ganger før. Det gir dem mer ro.

- Du møter tre norske spillere du kjenner fra Györ?

— Det kommer til å bli kamp mellom meg og Heidi (Løke) på strek, men det er jeg vant til fra treningen. Ellers syns jeg Kari (Aalvik Grimsbø) har stått godt. Av dem jeg ikke spiller sammen med synes jeg Stine (Bredal Oftedal) har vært god.

- Neste sesong kommer Nora Mørk til Györ?

— Jeg liker stilen hennes. Den passer sammen med min, sier Nycke Groot.

Men forhåpentligvis passer ikke Noras stil for Nederland i finalen!

Mange av våre lesere har fått med seg disse:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her: