Søndag hoppet Halvor Egner Granerud (19) seg inn i Hoppuka etter god innsats på nivået under verdenscupen.

Norge har i utgangspunktet seks plasser til Hoppuka. Derimot er det slik at de tre beste i Kontinentalcupen (COC) sikrer en ekstra plass til sitt land.

Den plassen sikret Granerud søndag. Denne helgen ble han nummer tre og fire under rennene i Rovaniemi, og ligger som nummer to i sammendraget i COC.

I Norge er normen at hopperen som sikrer en slik plass, får den selv.

— Det er tradisjon at de som hopper inn den plassen, får den. Det er vel fortjent og ingen grunn til å gå bort fra det, sa Alexander Stöckl til Aftenposten før helgen.

Han er fortsatt junior, og slik jeg ser det en av verdens beste juniorer per i dag. Clas Brede Bråthen

Halvor Egner Granerud ble nummer fire i kontinentalcuprennet søndag, men beholdt andreplassen i sammendraget - og sikret dermed en ekstra plass til Norge i Hoppuka. Foto: Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

— Veldig stort- Hvis jeg kommer til Hoppuka er det fryktelig stort, sier Halvor Egner Granerud til Aftenposten etter å ha sikret ekstraplassen søndag.

Tenåringen, som har gått på Wang Toppidrett, har hatt plasseringene to, to, seks, tre og fire i COC denne høsten. Helt siden starten på Rena har tankene driftet mot Hoppuka.

— Jeg har vært veldig nervøs og sovet dårlig den siste tiden. Helt siden det første rennet på Rena i starten av sesongen, sier tenåringen.

— Seieren har manglet, men jeg har vært veldig stabil, legger utøveren fra Asker og Kollenhopp til.

Hoppet naken

I tillegg til å være en talentfull skihopper, er Granerud kjent for et helt spesielt stunt i hoppbakken.

I 2013 hoppet en 16 år gammel Granerud splitter naken i 60-metersbakken i Midtstua.

  • Se hoppet i vindeovinduet over!

- Hvorfor satte du utfor hoppbakken naken?

— Dette var noe vi bare fant på utenom organiserte treninger. Det var mer hud enn vi vanligvis ser i hoppbakken, men det var en morsom dag i bakken. Det forteller hvordan jeg har hatt det i bakken opp gjennom årene - veldig morsomt, sier Granerud om stuntet.

- En av verdens beste juniorer

Granerud var også med på laget som tok VM-gull i laghopp for juniorer i fjor, sammen med Joachim Ødegård Bjøreng, Phillip Sjøen og Johann André Forfang.

— Halvor er en spennende hopper, og spesielt god til å fly. Han er kanskje den som matcher Anders Fannemel best der, sier sportssjef Clas Brede Bråthen, og legger til:

— Han er fortsatt junior, og slik jeg ser det en av verdens beste juniorer per i dag.

- Hva syns du om at han hoppet naken?

— Det viser at han er dristig, og tør en del ting som kanskje ikke andre gjør. Men det er ikke sikkert at han har konkludert med at det er den beste måten å hoppe på, sier sportssjefen.

Nå bærer det altså mot hoppukelaget for Halvor Egner Granerud.

Der vil trolig også følgende norske hoppere være med - i tillegg til Granerud: Kenneth Gangnes, Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Joachim Hauer, Anders Fannemel, og Andreas Stjernen.

Mange av våre lesere har fått med seg disse:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport.

Hør og abonnér via Itunes på telefonen din her , via desktop her , eller lytt med ett klikk her: