Statistikksenter Eliteserien:

Når man ser på Branns sesongstart, står man igjen med ikke så rent få spørsmål. Det mest åpenbare er hvordan et lag som tapte 1-3 mot Nest-Sotra i generalprøven kan knekke Rosenborg og deretter knuse Lillestrøm borte.

Et annet relevant spørsmål er hva Rune Skarsfjord har gjort med spillerne for å få dem ned fra den rosa skyen etter seieren mot fjorårets seriemestere og få dem til å prestere godt på ny.

Det tredje spørsmålet er: Hva er det som gjør at Carl-Erik Torp (26) har glidd under radaren til hver eneste eliteserieklubb i så mange år før han nå fremstår som en klassespiller? Har han alltid vært så god?

— Jaaa. Jeg føler da det, at jeg har holdt et høyt nivå lenge. Jeg var et stort talent som ung, men har kanskje blomstret sent i voksen alder. Samtidig er det slik at eliteserien passer meg bedre enn 1. divisjon.

— Det må du forklare?

— Spillestilen passer meg bedre, jeg kommer mer til min rett med mine egenskaper her enn i 1. divisjon. Det er jeg helt sikker på.

Strålende pasning

I går var Torp nok en gang strålende på Branns sentrale midtbane. Lillestrøms mye omtalte dirigent Nosa Igiebor ble radert bort, og offensivt drev Calle og prikket inn varmesøkende pasninger til Branns angripere.

Forspillet til 4-1 var rett og slett lekkert, hvor Torp gjorde en Lillestrøm-spiller svimmel før han sendte et drops av en pasning til Birkir Sævarsson på høyrekanten. Sævarsson satte fart og klinket ballen inn ved lengste stolpe.

- Det var deilig. Jeg er glad han scoret, sånn at vi kan huske pasningen også, smiler han.

For balleleganten fra Kolbotn er det enda større å servere lekre pasninger enn å score selv.

— Det er faktisk det. Men det sier jeg kanskje fordi jeg ikke scorer så ofte selv? Nei, jeg har alltid likt å slå gode pasninger, for meg var det herlig å se at det ble mål.

God med ballen

Rune Skarsfjord oppdaget Torps kvaliteter for lenge siden, da den tidligere langhårede midtbanemannen spilte i 1. divisjon for Manglerud/Star. Men det var ikke før i år at han fikk tak i ham.

— Jeg har visst om ham lenge, men det var nå han var Bosman, smiler Skarsfjord, som selvsagt lot seg begeistre av elevens prestasjoner i går.

- Han har en ro med ballen, som gjør at motstanderne synes han er ekkel å spille mot. Det han gjorde foran 4-1, var at han ventet og ventet og ventet før timingen var rett til å slå pasningen. Det var godt gjort – Calle og Rudi (Austin) utfyller hverandre veldig godt på den midtbanen, sier Skarsfjord.

Torp har sin bakgrunn fra innendørsfotballen, og det gjør at han er vant til å behandle ball under press. Han håndterer trengte situasjoner og er flink til å flytte beina fort.

— Jeg liker å ha ballen og ta ansvar med ballen i beina. Det er noe av det som er mine sterke sider. Slik sett er det viktig for meg at jeg er på et lag som spiller fotball, ikke bare klinker langt. Vi varierer mellom å holde ballen i laget og å kontre, og det passer meg bra.