Ojo_Guastavino Foto: Rune Nielsen

Tre scoringer på like mange sjanser før pause var nok til at Brann tok med seg alle poengene hjem fra Åråsen. Det første målet kom allerede etter syv minutter, da Kim Ojo satte ballen flott til høyre for Stefan Logi Magnusson fra hjørnet av 16-meteren.

Og bare tre minutter senere doblet bergenserne ledelsen da hjemmelagets Lars Kristian Eriksen bommet stygt på markeringen av Diego Guastavino, og lot teknikeren fra Uruguay score alene med Magnusson.

Statistikksenter Eliteserien:

Lillestrøm så ut til å riste av seg sjokket etter at toppscorer Anthony Ujah reduserte til 1-2 etter 29 minutters spill, men fikk nok en moralsk knekk da Zsolt Korcsmár flikket Gustavinos frispark i mål foran en utspilt Magnusson to minutter før pause.

Andre omgang var forholdsvis jevnspilt og uten sjanser frem til 20 minutter gjensto. Da tok Birkir Már Sævarsson saken i egne hender, spurtet fra Eriksen og banket ballen nede i Magnussons lengste hjørne via stolpen. 1-4 etter gjestenes fjerde mål på fire store sjanser. Dermed begynte Åråsen-publikummet å forlate stadion.

Men gjestene var ikke bare mer effektive enn hjemmelaget, de vant også flest dueller og hadde generelt bedre innsats. Alt i alt en fortjent og imponerende seier som sendte Brann opp på tabelltoppen sammen med Start og Vålerenga.