De var dømt nord og ned med det nye laget fostret på 1.divisjonsspiller og forsterkninger fra bosman-markedet. Men nå seiler Brann opp til å bli en av de største overraskelsene i årets eliteserie. Få hadde nok trodd at de skulle stå med full pott etter de to antatt tøffe kampene.

— Hadde du sagt at jeg skulle få seks poeng på disse to kampene før sesongen, hadde jeg tatt dem, ja , smiler Rune Skarsfjord.

Han er imponert over laget han har måttet bygge opp i vinter.

— Responsen fra spillerne var helt utrolig, vi snakket om det mentale på spillermøtet i dag. At vi måtte være nullstilt etter Rosenborg-seieren, forklarer Branns trener.

Statistikksenter Eliteserien:

6-2 i målforskjell på de to første kampene, og i vinter solgte to tredjedeler av alle målscorerne fra 2010. På spørsmål om han har fått ut maksnivået av laget allerede, svarer han slik:

- Jeg ser ikke bort i fra at vi har fått ut maksnivået allerede.

— Nå skal vi komme oss fysisk og mentalt, før vi kan begynne å glede oss til Fredrikstad-kampen på lørdag. Da må bergenserne bare komme, dette er en stor utfordring og vi håper på fullsatt Stadion, sier Skarsfjord.

Frode Kippe skylder på den håpløse starten, 0-2 etter ni minutter ble vanskelig å hente opp igjen.

— Vi startet altfor dårlig, selv om vi får 1-2, så scorer de 1-3 like ettepå. Da punkterte det mye av kampen. Brann er også mer effektive enn oss, forklarer Lillestrøms midtstopper.