Regjeringen i England kan komme til å reagere etter klubbenes ville pengebruk i januar.

De engelske klubbene brukte ufattelige 2,1 milliarder kroner under overgangsvinduet i januar.

Nå tror sjefen for Englands spillerforening, Gordon Taylor , at klubbenes gigantkjøp kan få regjeringen i Storbritannia til å innføre særregler i Premier League.

– Klubbene skal passe på i forhold til overdrevent forbruk under den nåværende økonomiske krisen, sier Taylor i et intervju med nettstedet ESPN Soccernet .

– Hva er logikken?

Både Arsenal-manager Arsene Wenger og AC Milans visepresident Adriano Galliani har allerede slaktet kjøpsfesten i England.

– Chelsea støttet UEFAs økonomiske fair play-forslag, men på morgenen (mandag) offentliggjorde de underskudd på 650 millioner kroner og senere på dagen kjøper de spillere for 700 millioner. Hva er logikken i det? sier Wenger til ESPN i dag.

Ifølge nettstedet så undersøker nå den britiske regjeringen om en profesjonelle fotballen i England har behov for nye regler. Spesielt etter Portsmouths økonomiske forlis forrige sesong, og gigantunderskuddene mange av lagene sliter med.

Må supporterne ta regningen?

Regjeringen er også bekymret over at fansen kan komme til å ta brorparten av regningen, i form av dyrere billetter og økte priser på tv-pakkene.

– Det vil bli stilt spørsmål nå om noen klubber har flyttet grensen for overgangssummer enda høyere opp. Og det vil bli sett på hvordan det henger sammen med tilskuerne, deres rolle i fotballen, og muligheten for at lavtlønnede og arbeidsløse får samme muligheten til å se sitt lag som velstående folk i forretningsverdenen , sier Taylor.

Han mener også at pengebruken ødelegger mulighetene for at spillere fra klubbenes ungdomsavdeling får sjansen.

– Hvordan kan fotballen løse dette voksende problemet. UEFA prøver å gjøre noe med sitt fair play-forslag, som for eksempel 25-mannstroppen i Premier League. Kanskje det neste må være å la egenproduserte spillere få starte kampene, i stedet for å sitte på benken , sier han.

Han forventer at regjeringen vil komme med sin konklusjon senere denne måneden.