Riktig nok vil det bli uten Solbakken i sjefsstolen, siden han tar over det norske landslaget neste sommer. Men FCK-treneren tror laget kan utrette store ting, selv om han vet det er et stykke igjen til Rosenborgs langvarige dominans i Norden.

– Det er et stykke igjen, men FCK kan komme dit. I mesterligaen i høst var vi klart nest beste lag i en gruppe med Barcelona som favoritter. Vi har bekreftet at vi er et godt lag på europeisk nivå, sier Solbakken til NTB mens han skuer utover danskenes treningsfelt på La Manga.

Les også:

– Færre lag en nøkkel

Mens nivået på dansk klubbfotball har hevet seg de siste årene, er det gått motsatt vei i Norge. Solbakken står fast på at den norske eliteserien bør reduseres til 12 lag og at man trenger en kjerne på de samme fire-fem topplagene hvert år for å lykkes internasjonalt.

– Toppen i Danmark er bedre enn i Norge. Vi har hatt de samme fire-fem på toppen flere år på rad. Færre lag vil gi tøffere kamper. Dessuten vil talentene bli bedre, og flere vil komme seg ut, noe som igjen vil gi bedre landslag, mener hedmarkingen og legger til:

– Norske lag kan bli like bra igjen. Nivåforskjellen til oss nå, skyldes at vi for øyeblikket har et veldig godt lag.

– Egen verden

At København er et godt lag med en god trener er det få som tviler på. Åttedelsfinale mot Chelsea står for tur. De kampene tror Solbakken blir tøffe, men alt er mulig når man har spilt jevnt mot selveste Barcelona.

– Barcelona er en egen verden. De er helt rå. 1-1 mot dem i Parken er kanskje det største vi har gjort, sier nordmannen entusiastisk.

Etter EM til neste år blir 42-åringen norsk landslagssjef. Omveltningen fra klubbfotballen blir stor, men Solbakken er foreløpig ikke redd for at han skal kjede seg.

– Det tror jeg ikke, men jeg har ikke tenkt på landslaget i det hele tatt enda. Jeg vet at Drillo har gjort en god jobb og at det blir veldig annerledes, sier den travle trenerkometen.

(©NTB)