Da det engelske overgangsvinduet var åpent i januar i fjor, ble det omsatt spillere for 300 millioner kroner. Under årets januarvindu økte denne summen til ufattelige 2,1 milliarder kroner.

Spesielt Chelsea og Liverpool var på hugget. Førstnevnte knuste den engelske overgangsrekorden da de hentet Fernando Torres fra Liverpool for hele 461 millioner kroner, og forsvareren David Luiz fra Benfica for 160 millioner kroner.

Liverpool svarte med å bruke 323 millioner kroner på Newcastles Andy Carroll, og 221 millioner kroner på Ajax-spissen Luis Suárez.

– Alle snakker om å overholde budsjettene, men så bruker de penger som gale mennesker, sier AC Milans visepresident Adriano Galliani til nettstedet Supersport.

– Chelsea har forsterket seg på en fantastisk måte ved å bruke 80 millioner euro. Jeg har bare vanskeligheter med å se den økonomiske fornuften i dette, sier han.

AC Milan har også forsterket laget i dette vinduet ved å hente inn spissen Antonio Cassano (Sampdoria), den nederlandske veteranen Mark van Bommel (Bayern München), samt Urby Emanuelson (Ajax) og Didac Vila (Espanyol).