torres faksmilie Foto: Faksimile: http://www.chelseafc.com/

Chelsea sprengte i går den britiske overgangsrekorden da klubben la over 460 millioner kroner på Liverpool-bordet. Fernando Torres' avtale med Chelsea strekker seg til sommeren 2016. — Jeg er veldig fornøyd med min overgang til Chelsea, og jeg gleder meg til å spille med mine nye lagkamerater denne sesongen, og i mange år fremover , sier Torres i en kommentar til Chelseas hjemmeside.

— Etter å ha spilt mot Chelsea mange ganger siden jeg kom til England, og i noen veldig store kamper som jeg aldri vil glemme, vet jeg at det er mange gode spillere her. Jeg må jobbe hardt for å vinne en plass på laget. Jeg håper jeg kan score noen mål for å glede suppoerterne, legger han til.

Med Fernando Torres som spissmakker til Didier Drogba, håper klubbeier Roman Abramovich nå å ha alt som skal til for å få oppfylt sin våteste fotballdrøm.

28. mai spilles Mesterliga-finalen på Wembley.

Da vil russeren ha den store bøtta.

— Det har vært tre-fire vanskelige dager for meg. Spesielt med tanke på det jeg forlater i Liverpool, sier Torres.

— Jeg er sikker på at jeg tar et stort steg frem i min karriere, med å gå til en klubb som Chelsea. Jeg vil være på et høyest mulig nivå. Det er stor klubb og mange forventer mye av meg.

Spanjolen får neppe flere nye venner i Liverpool.

— Jeg ønsker å spille for dem, for det er det som motiverer meg. Jeg har alltid likt å spille mot Chelsea. De er en stor klubb i Europa, som kjemper om de største trofeene.

— Det er et mål for alle spillere i verden å spille for en toppklubb, og det har jeg mulighet til nå, tror Torres.

Fikk nok

Det var lenge en dårlig skjult hemmelighet at London-laget jaktet EM- og VM-vinneren. Allerede i 2008, kun ett år etter at Torres kom til Anfield, fikk Chelsea det første budet avslått.

Etter Liverpools elendige fjorårssesong prøvde Abramovich seg på nytt, men Torres stolte på Liverpools løfter om en lys fremtid.

Løftene ble fulgt opp av en sesong mørkere enn den forrige, og eier- og managerskifte var ikke nok til å overbevise klubbens nummer ni om at medaljeskuffen ville fylles med å bli på Anfield.

Dermed leverte han inn en skriftlig søknad om å få forlate klubben, da Chelseas interesse ble kjent før helgen.

Carroll-bombe. Liverpool-supporterne som ville ha med seg siste nytt rundt klubben i går, fikk ikke gjort mye annet enn å følge med på nettet. For til og med siste Torres-nytt kom i skyggen av en langhåret Newcastle-spiss som meldte seg i rampelyset på overgangsvinduets siste dag.

Liverpool hadde tydeligvis bestemt seg for at Torres måtte erstattet. De la 323 millioner kroner på bordet for Andy Carroll (22), og knuste med det sin dagsferske overgangsrekord.

Han har scoret 11 ligamål denne sesongen, men har foreløpig kun fått én landskamp for England.

Luis Suárez ble tidligere på dagen klar for «bare» 210 millioner kroner fra Ajax.

(Artikkelen fortsetter)

Sinte Liverpool-supportere viser sin misnøye med Fernando Torres ved å brenne drakten hans. (Foto: Scanpix)

Brant drakten

Torres-sangen har lenge vært en av de mest populære blant de røde supporterne på The Kop.

Men da spissen, med 65 mål på 102 ligakamper i rødt, satt på flyet til London for å gjennomføre den medisinske testen, satte skuffede tilhengere fyr på drakten til sin tidligere helt.

Søndag får de en ny mulighet til å uttrykke sin misnøye overfor Torres.

Da kommer hele Liverpool-laget på besøk til sin gamle lagkamerat, til kamp om tre poeng på Stamford Bridge.

De dyreste overgangene

1. Cristiano Ronaldo (Man Utd til Real Madrid) 737 mill.

2. Zlatan Ibrahimovic (Inter til Barcelona) 521 mill.

3. Kaká (Milan til Real Madrid) 516 mill

4. Fernando Torres (Liverpool til Chelsea) 461 mill.

5. Zinedine Zidane (Juventus til Real Madrid) 415 mill.

...

9. Andy Carroll (Newcastle til Liverpool) 323 mill.

Her får du siste nytt om de engelske — og de største internasjonale - overgangene. Hele overgangsoversikten finner du lenger ned i dokumentet.