Manchester United's Rio Ferdinand (top) celebrates a goal scored by Nemanja Vidic (unseen) against Aston Villa during their English Premier League soccer match in Manchester, northern England, February 1, 2011. REUTERS/Phil Noble (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) . NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: PHIL NOBLE

Mens millionene lynkjapt skiftet konto fra klubb til klubb i overgangsvinduet, satt Alex Ferguson helt rolig og betraktet pengegaloppen.

Han fikk sin keeper, danske Anders Lindegaard fra Aalesund allerede før jul.

Dermed var han ferdig med shoppingen.

Manchester United er i dag fortsatt ubeseiret. Mot Aston Villa var de heller ikke suverene, men de fortsetter å score mest mål. Nok mål til å vinne kamper.

Statistikksenter Premier League:

De to første var det Wayne Rooney som lurte inn bak Brad Friedel i Aston Villa-målet. Med to Rooney-mål doblet han sin scoringskonto så langt denne sesongen.

Den første scoringen kom allerede etter 50 sekunder, fremspilt av sin egen keeper.

– Et flott mål. Edwin (van der Sar) viste at han har et fantastisk blikk. En fantastisk avslutning , sa Alex Ferguson om den kjappe scoringen til Rooney.

Om Rooneys 2-0-mål sa han.

– Han hadde en bra timing på målene sine og scoret på viktige tidspunkt, slo Ferguson fast overfor TV 2. Dersom tidligere toppscoreren, med akutt måltørke, nå virkelig er i ferd med å finne scoringsformen, blir det enda verre å frarøve Fergusons menn det seriemesterskapet de allerede har stø kurs mot.

Darren Bent reduserte for Aston Villa kvarteret ut i annen omgang. Fire minutter senere sikret Nemanja Vidic United-seieren med et velplassert skudd.

Slet i én omgang

Snart er det bare Arsenal som har en reell mulighet til å nærme seg.

«The Gunners» var i går ille ute i en drøy omgang mot Everton. De fikk et omstridt mål mot seg i første omgang, men så ordnet Andrej Arsjavin og Laurent Koscielny opp i annen omgang. Arsenal er nå fem poeng bak United.

Chelsea startet kvelden mot Sunderland uten sin rekordmann, Fernando Torres. Den nyinnkjøpte får ikke sin debut før i kampen mot gamleklubben Liverpool til helgen.

Men Chelsea har evne til å vinne kamper selv uten å bruke 460 millioner kroner. Ikke minst når de har en midtstopper som John Terry.

Kapteinen scoret da ingen av de andre Chelsea-spillerne klarte å score etter et ganske så massivt press i starten av annen omgang.

Like før slutt la Nicolas Anelka på til 4-2. I den siste kampen tirsdag kveld, spilte bunnlagene West Bromwich og Wigan 2-2 på the Hawthorns.

Uforandret

Dermed er stillingen på toppen av den engelske ligaen uforandret ettersom alle topplagene som var i aksjon i går, vant sine oppgjør.

Det betyr også at Tottenham som ligger på femteplass på tabellen, er nødt til å vinne sin kamp mot Blackburn onsdag dersom de skal holde med de fire på toppen.