Siste del av Lance Armstrongs intervju hos talkshowdronningen Oprah Winfrey ble sendt natt til lørdag, norsk tid.

I første del, sendt på TLC og Discovery Channel natt til fredag, innrømmet han utstrakt dopingbruk gjennom store deler av sykkelkarrièren.

Armstrong fortalte i natt at situasjonen rundt ham har gått hardt inn på hans nærmeste. Han sa at spesielt hans mor har hatt det tøft.

— Innrømmet doping til barna

Da han fortalte om sine barn, og hvordan han innrømmet dopingbruken overfor Luke (13) og sine to tvillingdøtre på 11 år, var han tydelig preget.

— Da dette (anklagene) startet, så jeg sønnen min forsvare meg, han sa at det ikke var sant. Da skjønte jeg at jeg måtte fortelle dem sannheten.

— Jeg sa til barna mine at det har vært mange spørsmål om jeg har dopet meg eller ikke, og at jeg alltid har nektet for det. Men jeg vil at dere skal vite at der er sant. De godtok det.

Armstrong, sterkt preget, tok flere pauser mens han snakket om innrømmelsen overfor barna.

- Jeg sa til Luke at han ikke skulle forsvare meg mer, sa han mens han tilsynelatende kjempet mot tårene.

- Fortjener ikke livstidsutestengelse

Ifølge amerikanske medier har Armstrongs fremste motivasjon for innrømmelsen vært ønsket om å få livstidsutestengelsen, som hindrer ham fra å delta i triatlonkonkurranser, redusert.

- Jeg fortjener å bli straffet, men mener at jeg ikke fortjener livstidsutestengelse, sa han.

Armstrong trakk frem at andre dopingtatte ryttere har sluppet langt billigere unna enn ham, men at han tvilte på om straffen vil bli redusert.

- Største ydmykelsen

I fjor høst, etter USADAS knusende rapport på over 1000 sider, trakk sponsorene seg fra samarbeidet med Armstrong én etter én. Armstrong forteller at det verste var da han måtte trekke seg fra Livestrong, kreftorganisasjonen han bygget opp.

— Å trekke meg fra Livestrong var det mest ydmykende, fortalte Armstrong.

Han forteller at han først fikk en telefon fra styret med beskjed om at han måtte trekke seg fra rollen som styreleder. Et par uker senere ble han oppringt igjen, med anbefaling om å trekke seg helt ut av organisasjonen.

- Hva sier du til alle som trodde på Livestrong?

— Jeg skjønner at de er sinte og føler seg lurt. Jeg løy til dem. Jeg er lei for det, sa Armstrong.

Han nektet for påstander om at han skal ha forsøkt å bestikke det amerikanske antidopingbyrået USADA. Påstandene ble fremsatt av USADA-sjef Travis Tygart under programmet 60 Minutes.

Tenkte omstridt Twitter-bilde var god idé

Da han ble vist et videoklipp av seg selv benekte dopinganklager under ed i 2005, fortalte han at han ikke likte det han så.

— Personen på klippet er en person som føler seg uovervinnelig. Jeg sier ikke at den personen er helt borte, jeg må jobbe kontinuerlig for å forbedre meg, sa Armstrong, som bekreftet at han har gått i terapi, dog ikke jevnlig.

- Vil du reise deg igjen?

— Jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva som blir utfallet av dette. Og det er jeg komfortabel med. Det er noe som ville drevet meg til vanvidd før. Det jeg kan si, er at jeg er lei meg.

På spørsmål om alt dette har gjort ham til et bedre menneske, svarte han bekreftende.

I fjor høst la han på Twitter ut et bilde av seg selv liggende i sofaen med de gule trøyene fra sine Tour de France-triumfer hengende på veggen.Bildet har gått verden rundt.

— Det var feil. Det skremmende er at jeg på den tiden synes det var en god idé, sa Lance Armstrong til Oprah, i intervjuet vist på Discovery Channel.

OMSTRIDT: Dette bildet la Lance Armstrong ut på Twitter etter å ha blitt strippet for sine syv sammenlagtseire i Tour de France.