Tidenes eneste amerikanske Tour de France-vinner (1986, 1989 og 1990) har vært en av Armstrongs (41) mest nådeløse og argeste kritikere gjennom en årrekke. LeMond har siden starten av landsmannens Tour-dominans tvilt på Armstrong.

— Jeg så ikke behovet hans for å lette samvittigheten, angeren til noen som virkelig er lei seg. Jeg lot meg imponere av Oprahs (Winfrey) spørsmål. Hun hadde en ideell måte å få fram den virkelige Armstrong: Han ble satt i et lys der det kom tydelig fram at han ikke angrer spesielt mye, sa Greg LeMond.

Lance Armstrong hevdet det var umulig i hans tid å vinne Tour de France uten dopingmisbruk.

— Jeg blir forbannet av å høre slikt. Se på Andy Hampsten (Giro-vinner 1988, treer i 1989 og Tour-firer i 1986 og 1992). Det er utenkelig at han var på noe dopingprogram. Også mine seirer ble utelukkende oppnådd med talent, hevder LeMond.

Han mener Lance Armstrong aldri ville ha vunnet Tour de France uten doping fordi landsmannens talent som sammenlagtrytter kun var gjennomsnittlig.

— Hans utrolige forbedring på grunn av doping var så oppsiktsvekkende at det var vanskelig å tro at han kun brukte EPO, testosteron og blodoverføringer. Hadde Floyd Landis og Tyler Hamilton fått det samme han fikk, ville begge ha slått Armstrong.

LeMond har i en årrekke vært blant Armstrongs mest forhatte og angrepede fiender - helt siden han uttrykte skuffelse over at Armstrong samarbeidet med den italienske dopingdoktoren Michele Ferrari.

(©NTB)