1960, OL i Roma: Den danske syklisten Knud Enemark Jensen falt om og døde under mennenes landeveisritt på grunn av amfetaminmisbruk.

1967, Tour de France: Den britiske syklisten Tom Simpson falt om og døde under Tour de France (Mont Ventoux) som følge av amfetamin— og alkoholmisbruk.

1970- og 1980-tallet: Statlig østtysk dopingprogram fôret unge utøvere med dopingmidler til dels uten egen viten og vilje.

1988, OL i Seoul: Sprinteren Ben Johnson satte verdensrekord på 100 meter og ble avslørt for misbruk av anabole steroider.

1998, Tour de France: Flere storlag ble kastet ut av Tour de France som følge av systematisk og omfattende dopingmisbruk i det som kalles Festina-skandalen.

2001: Flere finske langrennsløpere ble avslørt for å ha et maskeringsmiddel i kroppen under VM på hjemmebane.

2002, OL i Salt Lake City: Langrennskongen Johann Mühlegg og flere russiske løpere ble avslørt for dopingmisbruk.

2004, OL i Aten: Friidrettsutøverne Ekaterina Thanou og Kostas Kenteris fabrikkerte en motorsykkelulykke for å slippe unna dopingkontroll.

2005: Sannhetsboken «Juiced» av giganten José Canseco avslører omfanget av dopingmisbruk i baseball.

2006, Balco-skandalen: Boken Game of Shadows forteller om omfattende dopingmisbruk av stjernen Barry Bonds.

2006, Operacion Puerto: Spansk dopingskandale med stort omfang av toppsyklister involvert.

2006: Tour de France-vinner Floyd Landis testet positivt for syntetisk testosteron og ble fratatt seieren.

2006, OL i Torino: Østerrikes tropp ble raidet, og to skiskyttere flyktet tilbake til hjemlandet. Russiske Olga Medvedtseva testet positivt og mistet en sølvmedalje.

2007, Balco-skandalen: Sprinteren Marion Jones innrømmet misbruk av doping i forbindelse med hennes fem medaljer i Sydney-OL.

2007, Balco-skandalen: 88 tidligere og nåværende baseballspillere ble avslørt for dopingmisbruk i den såkalte Mitchell-rapporten.

2007, Tour de France: Danske Michael Rasmussen ble fratatt gul ledertrøye, sendt hjem og sparket av laget som følge av løgn om oppholdssted i oppkjøringen til rittet.

2007, Tour de France: Profilen Alexandre Vinokourov og en lagkamerat ble avslørt med fremmed blod i kroppen.

2007: Den danske sykkelhelten Bjarne Riis fulgte opp sine tidligere lagkamerater og innrømmet omsider dopingmisbruk i forbindelse med Tour de France-seieren i 1996. 2009: Tre russiske skiskyttere testet positivt og ble utestengt etter en dopingtest i svenske Östersund.

2013: Etter omfattende gransking og innrømmelser fra en rekke lagkamerater, medga omsider tidligere sykkelhelt Lance Armstrong dopingmisbruk.

(©NTB)