Før den siste kvartalsrapport ble lagt fram i Dublin mandag, forberedte selskapet markedet på et svakere resultat for 2013, for første gang på fem år, melder nyhetsbyrået Reuters.

Ryanair oppgir som grunn at den harde konkurransen i Europa presser ned gjennomsnittsprisene på vinterreiser med 10 prosent.

Nedjusterer

Som om ikke det var nok, nedjusterer selskapet sitt overskuddsanslag for regnskapsåret som for Ryanair slutter 31. mars neste år, til 510 millioner euro eller 4,1 milliarder kroner. Fra før var dette anslaget på 570 millioner euro. Overskuddet var 688 millioner euro i forrige regnskapsår.

Fra april til september hadde Ryanair et overskudd på 602 millioner euro, en økning på 1 prosent i forhold til samme periode året før.

Denne siste nedjusteringen kommer bare to måneder etter at selskapet varslet at det nedjusterte sin prognose for helårsoverskuddet.

Lavprismarkedet

Mandagens kunngjøring så ikke ut til å berolige markedet som reagerte med å sende aksjen ned 9 prosent. Også lavprisselskapet EasyJet falt, men med 5 prosent.

Flere konkurrenter, blant dem Norwegian og Aer Lingus, bidrar til å legge press på det europeiske lavprismarkedet for flytrafikk.

Etter at Norwegian-streiken var avverget mandag formiddag, suste aksjen opp til topps på Oslo Børs med nær 2.500 handler rundt en time etter at nyheten var kjent.