— Alt er mulig. Vi går selvsagt for medalje. Jeg har stor tro på laget. Vi er jenter som kjemper og vi har lyst til å klare det, så får vi se til slutt, sier Vilde Kaurin Jonassen etter 28- 21-seieren borte mot Rælingen onsdag kveld.

Samtidig vant Glassverket mot serieleder Tertnes, noe som gjør at det i øyeblikket er fem lag som vil knive om tre medaljer. Tertnes topper med 21 poeng, ett mer enn gullfavoritt Larvik.

Glassverket er på bronsjeplass med 18 poeng, like mange som Vipers, men drammenserne er foran på innbyrdes oppgjør. Byåsen har 17 poeng på femteplass.

— Det blir veldig åpent. Alle taper og vinner mot hverandre, det gjør at hver kamp blir veldig viktig. Det vil bli snakk om et eller to poeng som skiller hvem som kommer til å ta medalje, spår Marta Tomac, Vipers' verdensmester fra desember.

Storfornøyd trener

Vipers-trener Gunnar Pettersen sa før sesongen at medalje var realistisk, og troen ble enda større etter at Vipers startet sesongen glitrende. Før skader på sentrale spillere som Jessy Kramer og Ulrika Olsson kom, samt tre nederlag på seks kamper. Det ga pipa til Pettersen en mer dyster tone, men etter en optimal åpning på januar er Pettersen optimistisk igjen.

— Vi skal være veldig fornøyd med at vi er à jour med bronseplassen med de skadene vi hadde på to av våre beste spillere i Ulrika og Jessy i høst, mener 60-åringen og utdyper videre:

— Jeg er kjempefornøyd med jentene. I tillegg til skadeproblemer er to av de beste fra sist sesong, kantene våre, utilgjengelig nå, sier Pettersen, og sikter til gravide Sanne Bak Pedersen og Thorey Rosa Stefansdottirsom ikke har spilt en kamp denne sesongen.

— De som har kommet inn i laget har gjort en strålende jobb, mener han.

Viktig februar

De rosa sørlendingene har hatt et tøft nyttårskjør med fire seriekamper og to vellykkede åttedelsfinaler i Cupvinnercupen mot polske Lublin. Nå venter ti dager kampfri for Vipers, før en enda tøffere februar venter. Vipers skal på en drøy måned spille sju seriekamper, deriblant mot Byåsen, Glassverket og Larvik, i tillegg til to kvartfinaler mot slovenske Krim i Europacupen.

Vipers skal i februar møte Glassverket, Byåsen to ganger og Larvik. Det er i tilegg til to kvartfinaler mot slovenske Krim i cupvinnercupen. Foto: Herman Folvik

— Februar blir viktig. Vi møter mye tøffere lag enn nå i januar, som vi kommer til å måtte slå for å ta medalje. Det blir tøft, men vi skal bite fra oss. Vi har lenge snakket om å være med i medaljekampen, men spiller vi som mot Rælingen i de neste kampene holder ikke det, mener Tomac og får støtte av treneren.

Lade batteriene

— Mye blir avgjort i februar. Det blir like tett kampprogram som vi har hatt så langt i år, men vesentlig tøffere motstand venter. Nå skal vi ha litt fysisk trening og bygge oss opp igjen på samme måte som vi gjorde i romjula, sier han.

Jonassen mener februar vil vise hva som bor i laget.

— Vi får matche oss mot de beste lagene, og vise om vi klarer å ta medalje. Det har vært en tøff periode som tar på både i hode og kroppen til nå. Men nå skal vi lade opp batteriene på nytt, sier 23-åringen.