Selv etter lørdagens imponerende avansement til kvartfinalen i europacupen, uttalte avtroppende trener Gunnar Pettersen at «Vipers har ikke skjønt hva det innebærer», og siktet til om de sportslig vil bli i stand til å ta slike steg på bare to år.

Det var de høye ambisjonene som trigget meg til å komme, men klubben har ikke helt skjønt hva det innebærer, hevdet Pettersen, som avløses av Kenneth Gabrielsen etter sesongen.

- Må hente toppspillere

Mandag utdypet Pettersen:

Gunnar Pettersen Foto: Herman Folvik

— Med det laget Vipers har nå, er det mulig å nå hovedrunden i Champions League om tre-fire-fem år. Tonje (Refsnes) vil bli bedre, Vilde (Jonassen) vil bli bedre, Mathilde (Kristensen) vil bli bedre. Slik kan du ta nesten spiller for spiller. Men, skal du nå målet allerede om to år, er det etter min erfaring for kort tid. Da må du hente inn spillere som er etablert og spiller fast på verdens aller beste landslag.Pettersen hevdet i forrige uke at han ble lovet spillere som Heidi Løke og Katrine Lunde foruten norsk kjeivhendt landslagsspiller på høyreback - uten å ha fått noen av delene.

Champions League i 2017/2018

Marcussen derimot, tror ikke klubben er avhengige av å hente internasjonale toppspillere av et slikt format for å nå målet, som er deltakelse og avansement fra gruppespillet i Champions Leauge i sesongen 202017/2018. — Vi har selvfølgelig forsøkt å hente de spillerne Gunnar sikter til, men det har vært utfordrende rent økonomisk. Men stallen vi har i dag, supplert med nye spillere i «mellomalder» som har prestert og er på et eller annet landslag, vil fortsette og utvikle seg hos oss de kommende to årene. Med dem er jeg rimelig sikker på at vi vil prestere i Champions League, mener Marcussen.

— I så fall må de har inn en Linn Jørum Sulland, en Amanda Kurtovic, en Maja Jakobsen eller Stine Skogrand. Ikke at de må hente inn alle fire, men et par spillere av et slikt format i sentrale posisjoner tror jeg de vil være avhengige av, sier Pettersen, og legger til:

— Jeg føler det er min jobb som betalt Vipers-trener å formidle det jeg ser. Jeg ønsker dem alt vel i fremtiden, og derfor kommer jeg med de rådene jeg har.

- Vil skape avansement

Rent organisatorisk og administrativt har han ingen ting å utsette på klubben

— Jeg har aldri kommet til en klubb hvor så mye har vært på stell. Jeg skryter av klubben overalt hvor jeg kommer. Og så er det slik at man alltid lete etter forbedringer. Men da snakker vi om å gå fra en sju-åtte til en tier på skalaen.

Terje Marcussen svarer slik på hvorfor klubben er så utåmodige og vil avansere fra gruppespillet i Champions League allerede om to år:

— Vi ønsker å vinne flest mulig kamper. Vi ønsker å begeistre i Aquarama, og skape engasjement blant samarbeidspartnere og investorer. De som var med oss til Polen fikk en unik opplevelse, som jeg selv bare én gang har opplevd før, og det var da vi var nær ved å rykke opp til 1. divisjon med Fløy. Den følelsen unner jeg flere å få oppleve. Og da må du prestere og vinne flest mulig kamper slik at flest mulig vil være med, sier Marcussen, og legger til:

— Vi har full kontroll på våre sportslige mål.