— Hadde jeg visst realitetene slik jeg kjenner dem i dag, hadde jeg ikke kommet til Vipers, sier trener Gunnar Pettersen.

I dag leder han Vipers i åttendedelsfinale i europacupen på bortebane mot det polske laget Lublin. Sørlendingene har seks mål å gå etter 28-22-seier hjemme - men så langt har klubben nådd uten flere av spillerne han hevder han ble lovet.

Jeg angrer ikke på at jeg kom hit.

— Jeg ble lovet en landslagsspiller her og en landslagsspiller der. Det har det ikke blitt noe av. Heidi Løke og Katrine Lunde, som er verdens to desidert beste spillere i sine posisjoner, ble nevnt. I tillegg står det i kontrakten at vi skulle hente norsk keivhendt landslagsspiller på sideback. Realiteten er at vi ikke har keivhendt bakspiller en gang, sier Pettersen.

- Ville aldri vært dette foruten

Likevel understreker den meritterte treneren:

— Samtidig ville jeg aldri vært dette foruten. Vi har fått til en gradvis utvikling, og kan bli alt fra nummer to til fem i serien samtidig som vi henger med i sluttspillet. Jeg angrer ikke på at jeg kom hit.

Etter sesongen overtar Kenneth Gabrielsen treneransvaret hans.

- Gjort ganske mye for å få det til

Daglig leder Terje Marcussen ser poenget til Pettersen.

Daglig leder Terje Marcussen (t.h.), sammen med sportslig leder Peder Langfeldt (t.v.) og Gunnar Pettersen på terrassen til Scandic Hotel Bystranda. Foto: Rune Stensland

— Vi har gjort fremstøt på flere av spillerne disse årene, og av forskjellige grunner har de ikke kommet, i hovedsak fordi de har fått bedre tilbud andre steder. Vi kan ikke konkurrere med verken Györ eller russiske oljemilliardærer. Men Gunnar vet at vi har gjort ganske mye for å få det til, sier Marcussen.

- Han har aldri sutret

— Men har han grunn til å føle seg lurt?

— Det har i alle fall ikke vært bevisst. Vi har gjort det vi har kunnet, men ut fra forutsetningene vi la til grunn da vi første gang møtte ham på Dyrepark-hotellet, kan jeg forstå hva han mener. Uansett har han bidratt til å løfte oss fra et nivå til et annet. Om vi overspilte i forhold til hva vi trodde vi kunne få inn, det kan være. Men det var viktig å få ham inn, og han har tatt utfordringen og aldri sutret, svarer Marcussen.

Kveldens kamp starter klokka 18, og du kan følge den direkte på fvn.no.