— Dette er drømmetrekning for Vipers, mener Bent Svele, håndballekspert i TV2.

Bent Svele Foto: Larsen, Håkon Mosvold

— Jeg er enig med Bent. Dette er en god trekning. Det er et lag som absolutt er mulig å slå, sier Randi Gustad, også hun håndballekspert i TV2.Tirsdag formiddag samlet Vipers flere spillere, trenere og ledere på kontoret sitt for å følge trekningen direkte. Mange ønsket seg dansk motstand i enten Viborg eller Team Tvis Holstebro, mens skrekkmotstander var et av de to russiske lagene, Lada og Zvezda.

Fem finaler i Champions League

Da Vipers' motstander skulle trekkes, var det bare tre lag igjen i potten. Lada og Zvezda samt Krim. Jubelen var derfor stor da det slovenske laget ble trukket opp av hatten. Det blir hjemmekamp først, 20. eller 21. februar.

Sjekk jubelen på web-tv da Vipers trakk Krim.

Riktignok har laget en imponerende merittliste, med blant annet fem finaler og to seirer i Champions League i årene 1998/99 til 2005/06. Men etter økonomiske problemer de siste årene, fremstår laget bare som en skygge av seg selv.

— Det er bare navnet igjen som er imponerende, mener Svele.

Riktignok var de i gruppespillet til Champions League i høst, men i likhet med Lublin, som Vipers slo i åttendedelsfinalen, gikk de på seks strake tap - inkludert 21-37 hjemme for Larvik og 28-32 på bortebane.

— Dette føler jeg er overkommelig for Vipers. Det er et veldig ungt og uerfarent lag som har vært gjennom store endringer i stallen. Riktignok hang de med lenge i Champions League-kampene mot Rostov og Baia Mare, men i hjemmekampen mot oss ble de virkelig «saga av», sier Larvik-trener Tor Oddvar Moen.

- Ingen truende arena

Han vurderer Vipers muligheter slik:

— Krim har en del gode individuelle ferdigheter, men lav gjennomsnittsalder og mye svakere fysikk enn Vipers. Forsvarsspillet blir nøkkelen, og det kan Vipers gjøre på en veldig bra måte. Vi traff hundre prosent på det i Slovenia, og da løp vi dem sønder og sammen, sier Moen.

Europacup i Øst-Europa er ofte forbundet med elleville supportere på tribunene.

— Men det som møtte oss i høst var ingen truende arena. Hallen tok 13.000 tilskuere, men jeg er snill hvis jeg sier det var 1000 supportere der. Det er mulig de kan spille i en mindre hall i cupvinnercupen, og i så fall kan det bli mer kok og en annerledes opplevelse. Men jeg tror at Vipers kan ta seg enda et hakk videre, spår Moen.

Pettersen fikk ønsket innfridd

Krim består av hovedsakelig slovenske spillere, men har også et par serbere, en makedoner og en bulgarer.

— Laget satser på «alt». De er veldig lite disiplinert i angrep og stuper inn i alle situasjoner, sier Moen.

— Jeg mener Krim er et lag som kan slås over to kamper. Jeg tror det blir vanskelig å holde unna der nede, men fordelen til Vipers er at de har en merittert trener i Gunnar Pettersen som vært ute og opplevd slike kamper mange ganger før, sier Frode Scheie, også han håndballekspert i TV2.

Gunnar Pettersen. Foto: Åge Harald Drangsholt

Mens gjennomgangsmelodien på Vipers-kontoret var ønsket om dansk motstand, ønsket trener Gunnar Pettersen seg nettopp Krim.— Vi kan slå dem hjemme, sa Pettersen.

— Men sammenlagt, da? Vi kan slå dem sammenlagt også, spurte en utåmodig Terje Marcussen, daglig leder.

— Hjemme kan vi matche dem, men vi kan ikke forvente at vi slår dem sammenlagt. Men slår vi dem hjemme, kan alt skje, kvitterte Pettersen.

- Gode muligheter

Jessy Kramer ønsket seg enten dansk motstand eller Issy Paris.

— Men jeg tror også Krim er et lag vi har gode muligheter mot, sier bakspilleren.

— Jeg er veldig fornøyd. Vi har en god sjanse, mener Karin Weigelt.

PS! Hvis Vipers går videre til semifinale, er det allerede klart at de møter vinneren av kampen mellom de russiske lagene Zvezda og Lada.