— Det er den dårligste kampen vi har gjort så langt, men det er litt av det å være med i Europacupen. Vi kommer hjem sent søndag, har restitusjonstrening og møter Rælingen borte som vi slo med 21 mål i høst. Vi er ikke helt klare til kampstart, sier Gunnar Pettersen, Vipers-trener.

Vi fulgte kampen minutt for minutt:

Seieren mot Rælingen er Vipers’ fjerde strake serietriumf etter nyttår. Kristiansanderne ledet med fire mål til pause, og økte utover i andre omgang. Alt i alt ble det en komfortabel to-poenger for Vipers, uten å imponere.

— Det tar litt tid før vi kommer i gang. Det er et av de dårligere lagene på tabellen, og det er vanskelig å holde konsentrasjonen oppe. Vi gjør en god kamp etter hvert og står bra i forsvar, mener Vilde Kaurin Jonassen.

— Viktigste er å vinne

23-åringen fra Kristiansand ble toppscorer for femte gang av seks mulige etter juleferien med sine syv mål.

— Det er gøy. Jeg prøver bare å ha fokus på mine arbeidsoppgaver, sier en småbeskjeden Jonassen som sliter med å begrunne suksessen. Svenske Ulrikka Olsson sier det enkelt på sitt morsmål til Jonassen.

- Det er fordi du er «kung», skyter Olsson inn.

Vilde Kaurin Jonassen ble toppscorer for femte gang så langt i år. Foto: Herman Folvik

Verdensmester Marta Tomac erkjenner at laget ikke var like tente nå, som i helgens åttedelsfinale i Cupvinnercupen-suksess mot Lublin.

-Det var en dårlig kamp, men viktig med seier. Det er det viktigste. Det var et antatt dårligere lag enn Lublin, da gjelder å omstille. Det klarte vi akkurat nok. Vi vinner på en dårlig dag, mener Tomac.

— Tapte i fjor

Vipers har nå los på seriemedalje og henger med i toppen. Tertnes leder med 21 poeng, et foran Larvik. På tredjeplass ligger Glassverket, som onsdag slo Tertnes, med 18 poeng – like mange som Vipers, men drammenserne er foran på innbyrdes oppgjør.

- Vi skal være veldig glad for at vi vinner på en dårlig dag. Vi er vesentlig bedre på dårligere dager i år enn i fjor, og det er bra. I fjor tapte vi disse kampene, men i dag vinner vi med sju, påpeker Pettersen.

Skadetrøbbel

Den rutinerte treneren forteller at han kanskje setter lista litt høyt når han karaktiserer kveldens seier som sesongens dårligste kamp. Lynn Knippenborg måtte gå av med en kraftig overtråkk et drøyt kvarter før slutt. Jessy Kramer sliter med en vond finger, og spilte bare periodevis i forsvar. Mathilde Kristensen fikk en strekk i baklåret etter 20 minutter.

— Vi har tre spillere indisponible. Det er mulig jeg er litt vel streng. Det er godt det er ti dager til neste kamp nå, sier Pettersen.

Vipers har spilt seks kamper på to og en halv uke, og hatt fullklaff med full poengfangst hjemme og er kvartfinale mot slovenske Krim. Nå venter en langhelg for Vipers, før Sola er neste motstander 31. januar.