KRISTIANSAND : Den overgrepstiltalte 31-åringen fortalte i retten i dag om dagene før han ble pågrepet i sin bolig i Kristiansand om morgenen onsdag 4. februar. Han gikk langt i å antyde at han selv framprovoserte pågripelsen.

— Jeg vet ikke hvordan det hadde gått om ikke jeg ble pågrepet. Jeg var lei. Jeg orket ikke mer, sa tiltalte.

- Toppet seg

Samme uke, samt helgen før han ble tatt, forgrep han seg på flere av guttene han står tiltalt for. Tiltalen for de siste dagene dreier seg også om seksuell omgang. Tre av tilfellene skjedde lørdag 31. januar. To av disse guttene forklarte seg i dommeravhør som ble spilt av i Kristiansand tingrett i dag.

— Han skulle se på kneet, men plutselig gikk han så langt opp, sa den ene av dem, en 15 år gammel gutt.

31-åringen, som har erkjent straffskyld for disse tilfellene, er tiltalt for å berørt 15-åringens kjønnsorgan under massering.

— Det toppet seg den dagen der. Jeg hadde egentlig bestemt meg for å ikke ta på ham, fortalte idrettslederen.

- Ren provokasjon

  • Greide du ikke å la være? spurte aktor Ingrid Thorsen.

— Det ble en desperat handling for å få en stopp. Det var en ren provokasjon for å få en slutt på det, svarte tiltalte.

Totalt 15 av de 27 fotballguttene mannen står tiltalt for å ha begått overgrep mot, ble utsatt for 31-åringens gjerninger i januar og februar i år. 31-åringen forklarte i retten at han i denne perioden var frustrert, og at handlingene ble mer alvorlige og bevisste.

Om det siste overgrepet før han ble pågrepet, sa 31-åringen:

— Jeg skjønte hva jeg gjorde. Selvbedraget var vekk for lengst. Det var en bevisst handling. Jeg visste at jeg hadde gått langt over grensen igjen.

Tydelig preget

Og han skjønte tydeligvis at en pågripelse nærmet seg. Etter hendelsene lørdagen før politiet kom på døra, tenkte 31-åringen at «nå ryker jeg».

— Da politiet kom hadde jeg hvilepuls. Jeg skjønte hvem som ringte på, og var veldig rolig. Jeg kjente egentlig en lettelse. Det var en vei ut av en situasjon som jeg ikke klarte å løse selv, fortalte han.

Fotballtreneren var tydelig preget i Kristiansand tingrett i dag. Han gråt flere ganger, og beklaget til foreldrene som var til stede for å høre sine sønners forklaringer i dommeravhør bli spilt av.

— Jeg vet det ikke er så mye verdt, men jeg er veldig lei meg for det som skjedde, gjentok han flere ganger.

Avspillingen av dommeravhørene fortsetter til uken. Rettssaken varer til torsdag.